Conform
ART. 259 Denunţarea calomnioasă
(1) "Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."
(2) "Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte,
se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani."
(3) "Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase,
pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
Intrebarea mea este: Sa zicem ca este o reclamatie impotriva mea in care sunt acuzat de 3 fapte penale dintre care doar 1 este adevarata. Celelalte 2 NU.
Pot depune plangere pentru denuntare calomnioasa?
Stima!=D>
Da, se poate daca relatarile sunt mincinoase.
Tot la fel ar fi si daca ar fi 100 de fapte.
Deci se poate chiar daca 2 sunt calomnioase iar 1 este adevarata?
Iar in sensul asta ce se intampla?! Respectivul va fi cercetat pentru acea fapta adevarata ?
Iar reclamantul pentru denuntul calomnios al celorlalte?
Denuntul calomnios se pedepseste daca incalca legea penala.
Pntru faptele comise va raspunde cel care le-a comis.
Fiecare raspunde pentru faptele sale.
Denunt calomnios
marcica
Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)
Hartuire
ContSters140221
De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)