avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Actiune anulare creanta bugetara
Discuție deschisă în Executare silită

Actiune anulare creanta bugetara

Buna ziua,

Reprezint o societate comericala si am primit de la ANAF o somatie si un titlu executoriu pentru o creanta, care de fapt nu exista.

Am initiat o contestatie pentru anularea procedurii de executare silita si anularea creantei.

Actiunea a fost admisa, deoarece ANAF nu a reusit sa demonstreze izvorul creantei si implicit emiterea titlului executoriu.

Am obtinut o hotarare definitiva si irevocabila, prin care s-a anulat procedura de ecetuare silita, dar nu s-a mentionat nimic de creanta.

Ulterior, ANAF a emis o noua somatie si un nou titlu executoriu, mentionand ca creanta exista inca.

Intrebarea care se pune este ce actiune trebuie facuta pentru anularea creantei, deoarece in cadrul unei contestatii se pare ca nu se poate judeca anularea creantei?
Cel mai recent răspuns: ContSters267790 , utilizator 17:17, 9 Ianuarie 2013
1.actiune pe contencios administrativ (fiscal) pt anularea impunerii ( actului administrativ fiscal)....cu respectarea procedurii gratioase
2.suspendare executare act administrativ fiscal
3. eventual contestatie la executare

primele doua se introduc, de principu la tribunal ( se poate si mai sus daca valoarea e mare), contestatia la executare la judecatorie
pe contestatie la executare puteti ataca doar actele de executare nu si titlul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare creanta judecatorie vs. tribunal adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rugam un raspuns la urmatoarea situatie: In anul 2009, am primit de la ANAF o somatie si un titlu executoriu pentru neplata unor “obligatii de ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf fara decizie de impunere adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am urmatoarea speta: ANAF a emis si transmis societatii noastre o somatie si un titlu executoriu pentru o suma nereal datorata. Am introdus la ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)