avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna si ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna si ore suplimentare

Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de la birou ca zilele libere vor fi acoperite din orele suplimentare.Zilele de concediu le plateste in februarie fara sa stam acasa.E corect ce fac ei, eu astfel pierzand sporul pentru suplimentare?
Cel mai recent răspuns: ContSters276586 , utilizator 19:03, 10 Ianuarie 2013
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.


Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

Si cu concediul de odihna de anul trecut pe care nu l-am luat , ce se intampla? De ce nu-mi completeaza zilele libere cu concediu si sa-mi plateasca orele suplimentare.Iar la noi sporul e de 35% negociat cu sindicatul.
Pentru ca regula este compensarea, iar exceptia este plata.
CO nu se poate compensa cu alte zile libere si nici invers ... Compensarea CO neefectuat se poate face numai in cazul incetarii c.i.m.

Art.146 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Eu m-am referit la orele suplimentare... fiindca utilizatorul nu intelege de ce nu i se platesc OS.

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare deavolici deavolici Buna Ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: - s-a prestat munca suplimentara in luna august (8 ore) - s-a cerut o zi libera din concediul de odihna in ... (vezi toată discuția)
Ore de zi + ore de noapte laritzu laritzu Daca o persoana lucreaza intr-o zi programul normal de 8 ore + inca 8 ore dar acestea sunt in intervalul 22:00 -06:00 cu se calculeaza orele suplimentare si ... (vezi toată discuția)