avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor suplimentare

Buna Ziua,

Datele problemei sunt urmatoarele:
- s-a prestat munca suplimentara in luna august (8 ore)
- s-a cerut o zi libera din concediul de odihna in luna septembrie (s-a acordat)

Conform codului muncii, orele suplimentare ce nu sunt recuperate ca si ore libere platite in urmatoarele 60 de zile de la efectuarea muncii suplimentare, vor fi remunerate conform contractului de munca.

Intrebarea mea este: se pot remunera aceste ore suplimentare chiar daca s-a acordat concediu de odihna in decursul celor 60 de zile?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 3 Octombrie 2012
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

In speta, nu are nicio legatura acordarea CO cu compensarea muncii suplimentare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Ccm,sporuri iacov iacov La angajatorul unde sunt acum s-a facut CCM de curand,s-au ''ales intre ei'' 3 reprezentanti ai angajatilor, care au facut un contract din care lipsesc ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare elam elam In luna septembrie un muncitor a lucrat 200 ore, luna septembrie avand 168 ore normale . Diferenta de 32 de ore sunt ore suplimentare. 1.Daca doresc sa ... (vezi toată discuția)