avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie impunere CNAS pe venituri obtinute din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie impunere CNAS pe venituri obtinute din inchiriere spatiu locativ.

Sora mea locuieste si lucreaza in strainatate, de aprox. 15 ani, avind dubla cetatenie. Detine un apartament, in Romania, care a fost inchiriat in perioada 2006-2008.
Anul acesta a primit decizie de impunere de la CNAS pentru acesti ani, cu penalitatile aferente care depasesc cu mult suma datorata, desi nu am primit nici o instiintare de plata in prealabil.
Stiam ca persoanele care locuiesc in alta tara si platesc acolo asigurari de sanatate nu mai platesc si in Romania, mai ales ca nu beneficiaza de acestea.
Mai mult suntem instiintati dupa 7 ani desi aceeasi lege la care face referire CNAS stipuleaza si, ca asiguratul are dreptul sa fie instiintat cel putin o data pe an in ceea ce priveste situatia in care se afla in relatia cu CNAS.
Va rog, sa-mi dati mai multe lamuriri in ceea ce priveste situatia de mai sus!
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
tristanciufu, utilizator
Cel mai recent răspuns: tristanciufu , utilizator 21:17, 11 Ianuarie 2013
Daca locuieste de atata timp in strainatate,cum a putut sa inchirieze apartamentul prin contract de inchiriere?
Conform art.257 din Legea nr.95/2006 CASS se calculeaza si asupra veniturilor din cedarea folosintei bunurilor(inchiriere).
In alin.(8) al art.257 se mentioneaza ca termenul de prescriptie a platii CASS se stabileste in acelasi mod cu cel prevazut pentru obligatiile fiscale.(art.91 din Codul de procedura fiscala,prevede : dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale se prescrie in termen de 5 ani.Acest termen incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala).
Multumesc pentru lamuriri, si va raspund, pentru afi mai clar.
A inchiriat prin procura semnata la notar.
Iar, daca lucreaza si plateste asigurarile de sanatate in alt stat, de ce ar trebui sa plateasca asigurari pentru un serviciu de care nu beneficiaza, din moment ce nu locuieste aici?
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
tristanciufu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cnas tristanciufu tristanciufu Sora mea locuieste si lucreaza in strainatate, de aprox. 15 ani, avind dubla cetatenie. Detine un apartament, in Romania, care a fost inchiriat in perioada ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate minori asmotortrade asmotortrade Buna ziua! Am urmatoarea problema : incepand cu 2008 si pana in prezent fiul meu minor incaseaza lunar chirie de la o societate pt. o camera inchiriata. Intre ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru cetatenii romani cu rezidenta in strainatate cernata cernata Buna Seara Sunt cetatean roman cu domiciliul in elvetia din ianuarie 2004. Am avut venituri in romania din inchirierea apartamentului pe anii 2005-2009. CAS ... (vezi toată discuția)