avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauze fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauze fisa post

Din cate stiu eu, nu este legal sa specfici in fisa de post a unui angajat la capitolul sarcini de serviciu fraza " indeplineste orice alte atributii si raspunderi stabilite prin decizii, ordine, instructiuni si dispozitii ale conducerii si/sau sefului ierarhic".
Si sa ti se spuna ca daca ai semnat, trebuie sa te conformezi.
Gresesc cumva?
Va mai rog o lamurire: in cazul demisiei, mai exista preverea legala de doar 4 ore de lucru pe zi in perioada de preaviz?
Multumesc celor care imi vor raspunde
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:39, 8 Februarie 2009
Orice atributiune de serviciu care nu se regaseste in fisa postului poate sa fie solicitata sa fie indeplinita doar daca este data in forma scrisa.
In cazul demisiei, in perioada preavizului se respecta programul de 8 ore. Doar in cazul incetarii CIM pe motive ce nu tin de persoana salariatului se poate efectua in perioada preavizului un program de 4 ore pe zi.
Multumesc pentru raspuns.
Mentionez ca referitor la atributiuni, acestea sunt date verbal de catre director. In plus trebuiesc executate in mod normal de alta persoana, dar aceasta nu are pregatirea profesionala necesara in schim a fost angajata pe post, si nu face altceva decat secretariat si... isi ia salariul...de persoana calificata... pentru ca directorul a gresit in aprecierea ei...
Poate ca directorul nu a gresit in aprecierea ei, ci doreste sa o mentina in firma . Daca persoana respectiva nu corespunde profesional locului de munca ocupat se poate dispune concedierea ei in baza art 61 alin 1 lit d) din codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 14 zile calendaristice sau lucratoare??? vanda85 vanda85 Am o intrebare,preavizul in cazul demisiei este de 14 zile lucratoare sau calendaristice?Mai doresc sa aflu dc in preaviz ,este legal si pot solicita sa stau ... (vezi toată discuția)
Concediere individula aijin aijin Buna ziua. As dori sa stiu care sunt pasii in cazul unei concedieri individuale? Daca desfiintez un post pentru ca pur si simplu nu mai am nevoie de postul ... (vezi toată discuția)
Fisa postului pentru lucrator comercial-statie de benzina si asistent manager Mirela Boros Mirela Boros Buna ziua, ma poate si pe mine cineva cu fisa postului lucrator comercil (statie de benzina) si asistent manager. (vezi toată discuția)