avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajare administrator asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajare administrator asociatie proprietari

Ce modalitati legale exista pentru angajarea unui administrator pentru o asociatie de proprietari? Evident ca noi, fiind o asociatie cu numai 20 de apartamente- deci cu resurse financiare modeste, am dori sa platim cat mai putin peste salariul administratorului. Se mai poate prin conventie civila, ori trebuie neaparat contract de munca? Multumim anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:03, 20 Ianuarie 2013
Puteti angaja un administrator pe baza de contract individual de munca pentru un salariu oricat de mic prin angajarea cu timp de munca partial. Administratorul nu poate lucra intr-o asociatie pe baza de conventie civila pentru ca nu indeplineste conditiile legale (activitatea este permanenta, continua, dependenta de angajator...).
Dar puteti sa nu va angajati nici un administrator iar membrii comitetului executiv sa preia atributiunile administratorului, asa cum prevede legislatia asociatiilor de proprietari. Acei membri ai comitetului (inclusiv presedintele) pot primi indemnizatii oricat de mici ca si membri alesi in comitet. Important este ca persoanele respective sa se priceapa si sa vrea a lucra pe bani putini sau fara bani, asumandu-si raspunderea activitatii lor.
Lucrand cu oameni care nu se pricep, cu amatori, este posibil sa va coste mai mult (prin administrarea necorespunzatoare) decat v-ar costa un administrator priceput, autorizat, cu experienta..

In conformitate cu disp art 35 din L nr 230/2007
Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica,de contabilitate si casierie,asociatia de proprietari poate angaja fie persoane atestate fizice pentru functia de administrator,fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate
Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca,conform celor stabilite prin negociere directa
Totul depinde de ce doriti de la acel administrator, de cerere si oferta. Daca doriti doar administrare financiara v-a costa mai putin decat daca ati dori si administrare tehnica. Dar indiferent cat de modeste sunt resursele financiare, un administrator numai cu CIM se poate angaja. Altfel aveti alternativele expuse mai sus de @adriantot.
Ne-ati spus cum poate fi angajat un administrator. Acuma va rog sa ne spuneti si pasii necesari pentru desfacerea contractului de munca a unui administrator pe motiv de neindeplinire repetata a sarcinilor de serviciu. Va multumesc!
Pentru acest lucru puteti citi Codul Muncii incepand de la art.55.
Sunt o multime de aspecte care trebuie avute in vedere.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Contract de mandat-ce presupune si cum se calculeaza taxele? eve0389 eve0389 Buna ziua Sunt presedinta [b]noua ca toata conducerea [/b] la o asociatie de locatari si nu stiu ce taxe se platesc pentru contractul de mandat. Cenzorul ... (vezi toată discuția)
Cor presedinte asociatie ion damaschin ion damaschin Buna seara, Va rog i-mi puteti comunica ce cod COR are presedintele asociatiei de locatari? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contributii 2012 alimik alimik Ce contributii sociale se calculeaza si se retin pentru drepturile lunare (regulate) cuvenite administratorului ,cenzorului si femeii de serviciu , unei ... (vezi toată discuția)