avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca nu respecta o sentinta definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca nu respecta o sentinta definitiva si irevocabila

Pe scurt in urma mai multor sesizari la OPC ca banca nu implementeaza corect OG 50/2010 ,( interzicea incasarea unui com.de risc, si banca l-a transformat in CA si la incasat in continuare),OPC a intocmit in oct.2010 un PV in care spunea ca ,,, banca a introdus in AA transmise clientilor pentru modificarea contractelor aflate in derulare un nou comision la art.3 si in consecinta s-a aplicat o amenda contraventionala si sanctiunea complementara a repararii deficientei constatate in termen de 15 zile,,. .Banca contesta acest PV in instanta .
In oct .2010 prin sentinta definitiva si irevocabila instanta hotaraste ca,, respinge ca nefondata plangerea contraventionala formulata impotriva PV de contraventie seria ANPC..,,.
Desi au trecut 3 luni banca incaseaza in continuare acel CA care intre timp a fost redenumit CR .Ce putem face cei care am sesizat OPC deoarece nu suntem parte in proces
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:08, 10 Ianuarie 2013
Puteti sa cititi cu atentie OG 50/2010 si sa vedeti ca acea prevedere nu se mai aplica contractelor incheiate inainte de intrarea in vigoare a OG 50/2010. Prin urmare, nu mai este contraventie. probabil ca banca nu s-a aparat cum trebuie ( a folosit avocati, asa cum se face deobicei in spete de genul asta), altfel nu avea cum sa piarda pe asa ceva.

Ceea ce puteti face este sa introduceti o actiune in anularea clauzelor abuzive intemeiata pe prevederile legii 193/2000 si nu pe OG 50/2010.
Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca nu respecta sentinta soti soti La Cluj OPC a castigat impotriva bancii definitiv si irevocabil in 10.10 un proces deschis pe OUG 50/10 tinandu-se cont de hot.CJUE in cauza C-602/10. In ... (vezi toată discuția)
Oug 50 ninel_d ninel_d Buna ziua,in urma sesizari adresate OPC privind perceperea in continuare de catre banca a comisionului de risc si a faptului ca banca nu a ales un comision ... (vezi toată discuția)
Comision risc inclus in comisionul de administrare danalazarica danalazarica Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la BCR.Comisionul de risc a fost inclus in comisionul de administrare.Nu am semnat niciun act aditional care sa ... (vezi toată discuția)