avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

Buna ziua!!Sunt intr.o mare dificultate ...in urma cu 6 luni am intrat in posesia unor acte care atesta faptul ca bunicul meu a cumparat un lot de pamant in anul 1938 ..in momentu de fata am fost la un avocat care mi.a zis ca am sanse mari sa intru in posesia terenului.pot sa spun ca nu am depus nici o cere in baza legilor fondului funciar ...m.a trimis sa caut la arhiva nationala si la invest ..in mom in care am ajuns la arhiva pot sa spun ca nu am gasit decat contractul de vanzare cumparare (cel pe care il am si eu)la arhiva financiara nu reiese faptul ca bunicii mei au platit impozit pe teren de cand l.au achizitionat in mom de fata am facut o expertiza ...judecatorul a cerut o exp judiciara ..di care reiese faptul ca ne suprapunem cu un alt propietar care a fost pus in posesie in anul 2008 in baza legii 247,propietarul are cadastru intabulare ) iar restul terenului este ocupat de bloc...am fost la invest iar acolo pe ternul bunicilor la expropierea din 1986 erau alte persoane,,,,,,,Va rog mult spuneti.mi daca am vre.o sansa sa castig pt ca avocatul mi.a cerut foarte multi bani ...si nu styu ce sa mai fac...in mom de fata prop m.a sunat ca o sa intre si el parte in proces ,,,ca ii afectez din proprietate
Cel mai recent răspuns: lollytopp , utilizator 23:04, 10 Februarie 2009
nu cred ca aveti sanse, mergeti cu dosarul si consultati si alti avocati inainte sa dati onorariul

av. vasilescu
Este important sa stiti ce acte detine actualul propietar al terenului .
De retrocedare nu poate fi vorba , deoarece nu ati facut cerere la legea 18/1991 si nici la legea 247/2005.
Puteti solicita relatii de la primaria pe raza careia se afla terenul , in sensul de a va elibera copii ale rolului agricol , situatia juridica a terenului inainte si pana a fi pusa in posesie alta persoana , precum si actele care au stat la baza reconstituirii dreptului de propietate actualului propietar .
Dupa ce intrati in posesia acestor inscrisuri se poate vedea daca exista posibilitatea promovarii unei actiuni prin care sa aveti si ceva sanse de reusita .
Succes !
Multumesc pentru raspunsuri...Ce sa zic azi am fost la Primarie ...mi.a zis juristul de acolo ca terenul pe care eu solicit sa fie lasat "in linistita posesiea" fost retrocedat altei persoane in baza legii 247 in compensare ..pers respectiva detine titlu de proprietate cadastru intabulare ..in momentul de fata persoana respectiva doreste sa intre parte in proces ,,.iar din ce am discutat cu avocatul meu mi.a dat de inteles ca, la noi nu este vorba de o revendicare imobiliar ..."(pt ca terenul nu a fost preluat )":))#-da#-ocam greu ...nu styu ce sa zic ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara.... aaandutzuu aaandutzuu Buna seara!! Am o mare problema ....in anul 2004 in baza cererilor depuse la primarie in temeiul legii 247 si legii 10 (sau 1 ) am fost pus in posesie cu o ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate alexandrasa alexandrasa buna ziua!bunicul meu a avut un teren in bucuresti si i-a fost luat abuziv de sistem...cum am putea sa-l revendicam neavand nici un fel de act pe el.se poate ... (vezi toată discuția)
Recuperare pamant nenea toto nenea toto buna ziua Vreau si eu sa solicit la arhiva statului situatia terenului pe care bunicul meu o avea in 1941.Am inteles ca ar fi o arhiva in Slobozia Ce acte ... (vezi toată discuția)