avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariilor si concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariilor si concedierea

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati, am lucrat intr-o firma de pe 1 februarie, in fiecare luna se intarzia cu salariile pana cand in ultimele 3 luni nu s au mai dat deloc. Mi am scris demisia si acum doua sapt am lasat-o la firma, era de acord seful meu sa nu ma tina in preaviz sa vin doar doua trei zile cat mai are nevoie si gata. azi sa aflu ca de fapt demsia mea nu mai exista , probabil a aruncato, iar eu am fost dat afara pe motiv de absente. Va rog foarte mult spuneti-mi ce pot sa fac in cazul acesta sa mi recuperez banii, unde sa ma duc( ca sunt dispusa sa umblu) pt a face reclamtii si tot ce este nevoie, chiar daca banii nu i as mai vedea macar sa i fac reclamatii sa primeasca amenda nu conteaza ceva, ca un asemena om nu merita nimic. Multumesc mult, Laurentiu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 10 Ianuarie 2013
Concomitent sesizare la ITM si promovarea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului.
Codul Muncii :

Capitolul III - Plata salariului
Art. 166 (4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Neplata salariilor, in prima faza, nu este sanctionata de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata salarii, societate declarata in faliment Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: - este specificat undeva in Codul muncii ca angajatorul poate intarzia cu plata salariilor maxim 60 de zile ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Nivel salariu cri5tian cri5tian Bună ziua. Deoarece am avut niște experiențe neplăcute cu un angajator (de la care am demisionat), pe viitor vreau să evit astfel de ... (vezi toată discuția)