avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acordare garantie piese auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acordare garantie piese auto

Buna Ziua,
Doresc sa aflu care sunt consecintele in speta urmatoare:
Cu ceva timp in urma am cumparat un reper auto. A fost montat in conditii conforme cu respectarea garantiei. Piesa, din pacate, s-a defectat in perioada de garantie.
Am returnat piesa la magazinul de unde am cumprat-o. Aici au inceput problemele.
Cei de la magazin erau revanzatori. Ei au trimis-o mai departe la furnizorul lor.
Dupa 1 luna de zile in care am tot telefonat si m-am interesat de stadiul la care se afla solicitarea mea, am primit un raspuns negativ de acordare a garantiei.
Am reclamat la OPC faptul ca nu mi s-a acordat garantia si ca nu am fost informat de acest lucru in termenul legal (conf certif garantie) de 16 zile.
Surpriza, dupa vizita celor de la OPC la sediul magazinului, primesc un telefon de la cei de la magazin in care sunt rugat sa accept o suma cu titlu de compensatie pentru cele intamplate.

Intrebarea este: Daca accept asa ceva incalc vreo lege? Conditia pusa este de a retrage plangerea de la OPC.
Va rog, cum sa procedez corect si mai ales legal?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:20, 10 Ianuarie 2013
Nu incalcati nicio lege, acceptati-o daca sunteti multumit insa nu retrageti plangerea pana nu va asigurati ca aveti banii.
Scrieti ca firma a raspuns solicitarilor dvs., prin urmare plangerea a ramas fara obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)
Returnare piesa auto bogdan445 bogdan445 Buna Ziua, Caz concret, in urma cu cateva zile am comandat on-line o piesa auto de la un magazin din romania. Am montat piesa totul ok pt cateva zile dupa ... (vezi toată discuția)
Garantie inlocuire telefon danypopica danypopica Buna ziua. Am cumparat un telefon de pe un site, iar dupa 10 luni s-a defectat, l-am dus la magazin pentru a fi trimis in garantie, produsul a fost solutionat ... (vezi toată discuția)