avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui pod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui pod

Am incercat sa obtin raspuns la aceasta intrebare foarte importanta pentru mine si in alta categorie dar poate nu a fost cea mai potrivita alegere asa ca incerc si aici in speranta ca cineva ma va ajuta.
Bunica mea vrea sa vanda etajul casei dar fara ca acesta sa fie construit.Pana acum am aflat ca este posibil numai daca se obtine in prealabil autorizatia de constructie , ceea ce nu este posibil, ea nu isi asuma riscul sa dea niste bani existand si posibilitatea de a se razgandi cumparatorul iar acesta are toate motivele sa nu investeasca in avans.
De aceea reformulez intrebarea si anume : se poate vinde podul unei case impreuna cu o parcela de 1,5/3 m din teren (acces) ?
Este foarte important sa obtin raspuns asa ca va multumesc anticipat pentru orice informatie.
Cel mai recent răspuns: Aiyana , utilizator 20:21, 10 Ianuarie 2013
Este destul de complicat. Trebuie o autorizatie de construire fara indoiala un proiect architectural caci se va face o vanzare de bun viitor si trebuie individualizat cumva. Dupa construirea podului sau a etajului trebuie facut cadastru si o dezmembrare a imobilului.
Podul exista , nu este locuibil dar exista.
Ati spus ca bunica vrea sa vanda etajul care nu e construit....pana la urma faceti un efort si spuneti Clar.....
Nu este construit in sensul ca nu este LOCUIBIL , exista acolo un pod , dar pod nu mansarda , de aici si dilema , se poate vinde podul ?
Daca nu aveti autorizatie de construire trebuie sa obtineti altfel nu se poate, apoi procesul verbal de terminare a lucrarilor facut cadastru intabulare si in acelasi timp dezmembrare. Pentru cadastru intabulare si propunerea de dezmembrare va adresati unui cadastrist apoi se poate face dezmembrare cu vanzarea.
Nelocuibil nu inseamna ca nu este construit .

Pana la obtinerea tuturor actelor puteti face o promisiune de vanzare. Sper ca parterul are autorizatie si este intabulat altfel va trebui sa parcurgeti aceeasi pasi si pentru parter.

Alte discuții în legătură

Inregistrare pod in cartea funciara andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Am urmatoarea problema: in 1988 am cumparat o casa acoperita cu caramida in Cluj-Napoca; In contractul de vanzare-cumparare, si in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru o donatie partiala a unei case ? heivoi heivoi Am construit o casa de vacanta impreuna cu nasul meu. De la inceputul si pana la finalizarea constructiei toate actele, aprobari si alte avize au fost emise pe ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)