avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Termen pentru adeverinþe de venit pentru contract ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Termen pentru adeverinþe de venit pentru contract drept de autor

Buna ziua!
Eu sunt din SUA, asa ca desi ma descurc cu limba romana, eu simt ca am intrat pe alta planeta cand incerc sa inteleg legile si contracte pe romana.
Am contract drept de autor cu o firma de vreo 4 ani. Pana acuma, in fiecare an, mi-au dat adeverinte de venit in ianuarie ca sa platesc asigurare de sanatate. In acest an este si mai urgent ca trebuie sa reinnoiez cartea de rezidenta, ceea ce inseamna, printre altele, sa dovedesc ca am venit si asigurare de sanatate.
Problema e ca nu mai stau bine cu ce de la firma, si cand am scris pe 6 ian 2013 ca imi vor trebui adeverinte pentru venit din 2012, mi s-a raspuns pe 8 ca vor fi pregatite pana 31 martie, "the legal deadline". Ei au copie dupa cartea mea de rezidenta si stiu foarte bine ca 31 martie e exact ziua in care expira! Am citit ca, pentru salariati, termenul este 15 zile dupa cererea scrisa pentru adeverinte de venit, nu 31 martie, dar nu gasesc asemene informatii pentru contract de drept de autor.
Cea de la firma imi spune ca adeverintele vor fi gata pana 31 martie, iar casa de sanatate si chiar biroul de imigrare imi cer pana atunci.
Poate cineva sa ma lamureasca?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: yankeul , utilizator 11:53, 18 Ianuarie 2013
Am o informatie de la un contabil; imi spune ca firma respectiva este obligata sa completeze Declaratia 205 pana 28 februarie, 2013, dar tot nu imi este clar ce legatura are cu asigurare de sanatate sau carte de rezidenta. Este adeverat ca fiecare asigurat trebuie sa dovedeasca ce venit a avut anul trecut in luna ianuarie? Nici macar informatia asta nu gasesc singur. Sunt cam disperat- nu vreau sa plec inca din Romania!
Multumesc pentru orice ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului de sedere in romania pentru un cetatean non-ue casatorit cu cetatean roman DErcan DErcan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele necesare pentru a obtine dreptul de sedere in Romania de la Oficiul Roman pentru ... (vezi toată discuția)
O persoana pensionata medical poate sa aiba sotul coasigurat? petro250 petro250 Am o cumnata care este pensionata medical. Sotul ei in momentul de fata nu are nici un venit si nu se incadreaza nici la pensie. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nedeclarat, munca la negru - profesor margarita_lkb margarita_lkb Buna ziua! Sunt o profesoara calificata cu 20 ani vechime in invatamant. Anul trecut am primit o oferta de a lucra un an de zile, respectiv anul scolar ... (vezi toată discuția)