avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedarea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedarea dreptului de proprietate

Buna ziua ,
Caut un raspuns cu privinta la cedarea dreptului de proprietate . Mai jos voi relata datele problemei.

In timpul casatoriei am cumparat locuinta parintilor mei , contract de vanzare cumparare in viager. In actul de vanzare cumparare apare si sotia mea ca fiind proprietara (este o lege care-i da acest drept prevede asa ceva , chiar daca vanzarea propriu zisa a fost efectuata de la parintii mei catre mine)
Acum eu voi divorta , divortul nu are loc in romania. In procedura de divort exista un act "Conventie prealabila divortului" , in acest act fosta mea sotie mentioneaza faptul ca ia cedeaza dreptul ei de proprietate asupra respectivului imobil"

Intrebarile mele sunt :
1) Prin ce mod voi putea acta in romania, faptul ca sotia mea nu mai are drept de proprietate asupra locuintei respective ?
-Divortul odata pronuntat , il voi transcrie in romania .

2) Care este procedura prin care casa cumparata in viager de la parintii mei, sa-mi devina proprietate doar mie in urma divortului si in urma faptului ca fosta sotie , a cedat dreptul ei de proprietate ?

3) Care ar fi fraza ce-a mai corecta ca si forma juridica pe care sa o folosim in actul de divort (Conventia prealabila) prin care sa fie clar afirmat faptul ca fosta mea sotie cedeaza dreptul de proprietate ?

Va multumesc frumos , anticipat tuturor celor care-mi veti putea da o informatie utila.

Ciprian

Alte discuții în legătură

Cum se poate dezmoșteni copilul din prima căsătorie? rezolvă o convenție matrimonială această problemă? dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un coleg care are urmatoarea problema Este casatorit legitim cu o doamna , iar inainte de aceasta a fost casatorit si in urma partajului a ... (vezi toată discuția)
Cum se tranzactioneaza partajul rezultat in urma divortului ? Send Send Buna ziua , In urma divortului , eu si sotia ne-am lichidat regimul matrimonial intr-o forma tranzactionala definitiva. Prin conventia de divort ne-am ... (vezi toată discuția)
Are drepturi? simona nicoleta simona nicoleta m am casatorit in anul 2001,dupa casatorie ,mama mea imi face imputernicire la notar sa intru eu in posesia apartamentului ce l avea ea in proprietate.in ... (vezi toată discuția)