avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajofm
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajofm

Buna ziua.As vrea sa stiu si eu ceva daca se poate.Eu am fost in somaj dar am renunta la inceputul lui decembrie pentru ca numai aveam posibilitatea sa merg.nu stau cu faminila si nu are cine sa ma ajute.Am fost obligata sa merg la curs asa ca am mers pana la inceputul lui decembrie.Astazi am fost sunata de cel de la curs sa ma intrebe daca mai mers si iam zis ca nu pentru ca nu are cine sa imi dea banii pt tot ce trebuie.Si mi a zis ca trebuie sa fiu constienta ca trebuie sa restitui banii pe luna lu noiembrie si in decembrie cat am mers.As vrea sa stiu de ce trebuie sa restitui banii si ce bani.Nu inteleg.Ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 14 Ianuarie 2013
Exista si situatiii in care nu trebuie sa platito acei bani , si anume : Persoanele care urmeazã programe de formare profesionalã finanţate din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, se pot retrage de la aceste programe, fãrã a suporta cheltuielile efectuate pentru serviciile de formare profesionalã, pentru a se încadra în muncã, pentru a începe o activitate economicã în condiţiile legii sau în cazul în care starea sãnãtãţii nu le permite continuarea programului, dacã dovedesc cã se aflã în una dintre aceste situaţii cu actul privind încadrarea în muncã, autorizaţia de funcţionare sau certificatul de înmatriculare, respectiv cu acte medicale.

ma poate ajuta si pe mn cineva cu un raspuns.Daca am renuntat la curs mai pot merge sa pun viza lunara?si pot merge sa iau ajutoarele de le ue oricand vreau.astept rasp urgent
1. Dvs. va duceti la viza la data inscrisa pe carnetul de somer si vedeti acolo ce va spune.

2. Pe baza carnetului de somar luati si ajutoarele.
Ajutoarele UE nu are nicio relevanta cu neparticiparea dvs la curs ... acestea se acorda in baza unor criterii stabilite prin lege , daca le indepliniti atunci veti benficia de acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs calificare somaj. zaitsev zaitsev Buna, am si eu o intrebare. Dupa bancile scolii m am inscris la programul de somaj, in ultima luna a somajului (luna a 6 a) am inceput un curs ( practic eu am ... (vezi toată discuția)
Cursuri ajofm Elena94 Elena94 Buna seara ! Am nevoie de un raspuns, daca ma poate ajuta cineva : in urma cu 2-3 luni am finalizat un curs prin cei de la AJOFM (am trecut si examenul final) ... (vezi toată discuția)
Se suspenda indemnizatia de somaj? ContSters290705 ContSters290705 am o cunostiinta deci e de 4 luni in somaj ,i se poate intrerupe plata somajului in caz ca refuza un curs de calificare sau incadrara in un post daca ... (vezi toată discuția)