avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Eroare calcul zile calendaristice de concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Eroare calcul zile calendaristice de concediu medical

Buna ziua !
Am eliberat , in luna decembrie o adeverinta cu numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni. Am calculat cu o zi mai putin (65 in loc de 66 cat era corect). In baza acelei adeverinte , medicul i-a emis salariatului un numar de 25 zile concediu medical, fix pana in 31 decembrie. Dupa asta l-a trimis la comisie . Aceasta i-a mai eliberat un cocediu medical si pt. luna ianuarie. Acuma , cand depun certificatul medical pentru luna decembrie la CASS , mi se refuza decontarea pentru motivul ca salariatul apare cu 91 zile concediu medical pana la 31 decembrie ! Am retrimis certificatul la comisia de expertiza pentru a se aviza ziua de 31 care este in plus , dar mi se refuza acest lucru. Medicul curant care a eliberat acel certificat cu o zi peste 90 de aemeni refuza orice modificare. Ce fac acuma , cui ma adresez pentru a putea plati concediul si a putea depune dosarul la CASS ? Oare eu sunt singurul vinovat in toata treaba asta ?? Daca da , sunt de acord sa platesc eu acea zi , dar nu mai apare continuitatea de la 1 ianuarie 2013 , pentru urmatorul certificat , eliberat de comisia de expertiza .
Multumesc mult !!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 13:09, 12 Ianuarie 2013
De preferat ar fi ca medicaul curant sa modifice medicalul astfel incat sa aiba 90 de zile si apoi sa fie eliberat un alt certificat initial pentru o zi de la comisie si cel din ianuarie sa fie in continuare. In cazul in care nu se rezolva, sa va adresati casei de sanatate si explicatile situatia.
Parerea mea este ca si medicul de familie trebuia sa aiba o evidenta a concediilor medicale acordate.Obligatia salariatului este sa vizeze concediul medical la medicul de familie daca este acordat de un alt medic.Tocmai de aceea medicul tb sa confrunte adeverinta cu evidenta lui.De fapt,parerea mea,multi medici nu au evidenta CM acordate tocmai de aceea solicta adeverinte.Asta este valabil daca salariatul si-a vizat corect CM.Soc.are obligatia sa-i solicite salariatului tocmai aceasta viza,pt a nu fi erori exact cum relatati dvs.
Verificati CM si daca constatati ca a fost si o eroare a medicului eu zic sa ajungeti la o intelegere pt a modifica dansul CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza si cum se platesc concediile medicale, dupa zile calendaristice sau zile lucratoare? IrimieDumitru IrimieDumitru Buna ziua. Am fost internat in Spital la Sibiu si sant in Concediu Medical (CM) din 09.12.2010 si pana in prezent, cu posibilitatea de prelungire in continuare ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu medical miky2014 miky2014 In perioada 15 ian - 25 febr 2014 am beneficiat de CM, datorita unei interventii chirurgicale. In 4 decembrie 2014 am suferit o noua interventie chirurgicala ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - urgent Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Am urmatoarea situatie: unul dintre salariati are concediu medical de cateva luni. In luna iunie a solicitat o adeverinta pentru concediul ... (vezi toată discuția)