avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivare sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivare sentinta

In cazul unui proces penal ( conducere sub influenta bauturilor alcoolice) dapa hotarare mai vine o adresa cu motivarea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionicaion , utilizator 16:26, 11 Ianuarie 2013
Se comunica doar extrasul de pe dispozitivul hotararii penale, la cerere expresa vi se va elibera toata hotararea in ansamblu care cuprinde si motivarea acesteia.
Atentie insa, in penal curgerea termenului pentru exercitarea cailor de atac este diferita de civil, astfel in baza 363 aliniatul 1 din Codul de procedura penala : "Termenul de apel(sau recurs dupa caz) este de 10 zile, daca legea nu distinge altfel.
In conformitate cu dispozitiile art. 363 alin 3 din Codul de procedura penala " "Pentru partea care a fost prezenta la dezbateri, sau la pronuntare, termenul curge de la pronuntare" , altfel spus, daca ati raspuns prezent, si instanta a luat act de prezenta dvs la data cand cauza penala a ramas in pronuntare, termenul de apel, sau recurs dupa caz curge de la pronuntare, adica din acea zi, desigur neintrand in calcul nici ziua cand incepe si nici ziua cand se termina.
Fac aceste precizari, pentru a venii in ajutorul dvs, de vreme ce ati primit extrasul de pe hotararea penala, si nu ati fost prezent la dezbaterile pricinii si nici la pronuntare, termenul de apel sau recurs dupa caz curge de la data comunicarii extrasului, nu asteptati motivarea hotararii pentru ca o veti face in zadar, si veti pierde dreptul de a formula o cale de atac.
Daca ati participat la dezbateri sau la pronuntare atunci, in situatia in care veti aprecia necesar si hotararea nu va multumeste, formulati calea de atac specifica de la pronuntare.

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare georgiana.td georgiana.td Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca. ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)
Pronuntare sentinta BIGHY BIGHY Scuzati-ma ca va deranjez cu o intrebare dar nu m-am lamurit in privinta unui aspect.Solutia intru-un dosar penal urmeaza a fi data zilele astea, de unde pot ... (vezi toată discuția)