avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama(cetatean strain)cer custodia copilului(cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama(cetatean strain)cer custodia copilului(cetatean roman)

:help:Sunt cetatean al Republicii Moldova>Am un copil de 2 ani si 4 luni.Am aflat de curand ca sotul are o relatie extraconjugala de 1 an de zile si vrea divortul si custodia copilului.Mentionez ca nu am cetatenia romana.Abia peste 4 luni pot depune dosarul pentru dobandirea cetateniei romane.Ce drepturi am eu asupra copelului meu in aceste conditii.Ce sanse am sa castig custodia copilului.Mi se pare nedrept sa ramana el si cu femeia respectiva si cu baietelul nostru.Sunt intr-o situatie disperata.NU VREAU SA_MI PIERD COPILASUL!E prea mic si are nevoie de mine.Ce pot sa fac,cine imi protejeaza drepturile de mama?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:50, 22 Februarie 2009
Infidelitatea sotului poate fi invocata ca si motiv de divort.Incredintarea minorului spre crestere si educatie unuia din parinti e dispusa numai in functie de interesul suprem al minorului si in urma unei anchete sociale.
Daca aveti un venit stabil si o locuinta, v-ati exercitat cu seriozitate atributiile de parinte, atunci minorul poate fi incredintat dvs , iar tatal va putea fi obligat la plata unei pensii de intretinere.
Trebuie sa dovediti in instanta ca aveti conditii sa va cresteti si educati copilul in bune conditii. Iar motivul de divort nu va este imputabil. Chiar daca sunteti cetatean strain, aveti dreptul sa luptat pentru copilulu dumneavoastra.
In acest litigiu aveti acelasi drepturi ca orice cetatean roman. In majoritatea cazurilor copilul este incredintat mamei. Va trebui insa ca ancheta sociala ,ce va fi facuta de catre Autoritatea tutelara din cadrul primariei de resedinta, sa constate ca va puteti creste copilul asa cum ar trebui ( ca aveti o locuinta, venituri stabile).
Succes!
Va multumesc pt raspunsuri.Problema e ca stam cu chirie si momentan nu am loc de munca.Nu-mi gasesc.Aici la Baia Mare angajeaza mai greu cetateni straini.Sunt hotarata sa lupt pt copilul meu cu orice pret.Banuiesc ca nici faptul ca stam cu chirie nu ma avantajeaza?E foarte greu printre straini si fara ajutorul nimanul
Am studii superioare si nu ma pot angaja oriunde,dar sunt dispusa s-o fac pentru copilul meu.A munci nu e o rusiene
Stimata doamna,

IIncredintarea minorului in functie de interesul superior al acestuiapresupune mai multe aspecte. oi le-am enuntat doar pe cele de natura economica. Dar nu sunt singurele si poate nu cele mai importante. Trebuie sa se tina seama de faptul ca alaturi de mama ii este cel mai bine copilului. Nu este important ca stati cu chirie, este insa vital sa dovediti ca aveti un venit cu care va puteti intretine dumneavoastra si copilul. Aveti sanse mari sa primiti incredintarea copilului. Angajati-va! Aveti nevoie si de consilierea unui avocat, Sunt sigur ca veti gasi pe cineva care sa va ajute contra unui onorariu minim, sau chiar gratis. Va putem consilia si noi,de la distanta, pe cat posibil.

Alte discuții în legătură

Divort, custodia copilului recunoscut de tata in afara casatoriei Otilyvio Otilyvio Buna Ziua! am o intrebare. O situatie: copilul in virsta de 1an si 3 luni, cetatean strain, a fost recunoscut de tatal sau biologic, cetatean al Romaniei. In ... (vezi toată discuția)
Divort valentinabitca valentinabitca buna ziua as avea si eu o intrebare,daca se poate... cum pot divorta, si daca pot divorta inclusiv in R.Moldova, daca am un copil minor, si eu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Divort + drepturi copil cu cetatean strain alexandru22 alexandru22 Salut! Am si eu o intrebare. M-am casatorit vara trecuta cu un cetatean moldovean. Intre timp ea a ramas insarcinata si a nascut, dar noi am avut niste ... (vezi toată discuția)