avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si necomunicata

Pe data de 10.01.2012 sa judecat termenul si s-a dat solutionare la apel.
Nu am primit pana astazi comunicarea solutionarii desi au trecut 3 luni de atunci.
Ce trebuie sa fac ca sa obtin comunicarea si in baza carei legi trebuie sa ma adresez tribunalului?Daca se face cerere, catre cine trebuie sa o adresez?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
imbroserv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:19, 12 Aprilie 2012
Trebuie sa mergeti la arhiva Tribunalului sa verificati situatia privind comunicarea. In caile de atac, de obicei hotararile nu se mai comuniva partilor. Pentru a intra in posesia hotararii, trebuie sa formulati o cerere prin care solicitati eliberarea unei copii legalizate a hotărârii, pe care o depuneti la Registratura Tribunalului. Trebuie sa platiti o taxa de timbru de 2 lei si timbru de 0,15 bani, pe care le anexati la cerere. In termen de 5 zile de la depunerea cererii veti putea ridica, de la arhiva, hotararea solicitata.
In conformitate cu art. 264 din Codul de procedura civila (cpc), instanta avea obligatia de a motiva hotararea in termen de 30 de zile de la pronuntare.
In apel, in temeiul art. 266 cpc, hotararea se comunica partilor, fiind necesara pentru curgerea termenului de recurs.
In situatia dvs., cel mai util ar fi sa verificati mai intai daca a fost redactata hotararea si, in caz contrar, sa redactati o cerere de urgentare a redactarii si comunicarii hotararii judecatoresti, pe care sa o depuneti la registratura instantei de judecata.
Hotararile pronuntate in calea de atac a apelului se comunica partilor dupa motivare. Accesati link-ul de mai jos, s-a discutat aceeasi problema:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
hotararea de divort gyana13 gyana13 buna seara, am o intrebare in legatura cu hotararea de divort, am divortat pe data de 19.oct, si as vrea sa stiu cu aporximatie cand o sa ajunga hotararea de ... (vezi toată discuția)