avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Analize medicale periodice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Analize medicale periodice

Am o situatie mai deosebita legata de Medicina Muncii adica mai exact:
Dupa efectuarea cu succes a vizitei medicale periodice la medicul de Medicina a muncii la 2 zile dupa am fost informat ca trebuie sa reiau toate analizele deoarece Cabinetul cu care firma angajatoare are contract s-a schimbat. Mentionez ca fisa medicala cu avizul apt a fost intocmita de primul cabinet. Intrebarea mea este sunt sau nu obligat legal sa dau curs cererii deoarece intre vizita mea medicala si schimbarea medicului de medicina a muncii au trecut 48 de ore doar? Ideea e doresc sa solicit angajatorului eliberarea fisei mele de la primul medic si sa o folosec la al doilea daca se impune. Astept un sfat din partea dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: M.Dacian , utilizator 15:55, 13 Ianuarie 2013
Fisa dvs. este valabila si nu vad nici un motiv pentru a repeta analizele.
Ar trebui sa solicitati lamuriri angajatorului. Exista posibilitatea ca primul cabinet de care amintiti sa nu fi fost deservit de medici de medicina muncii, iat viza APT pe fisa dvs. medicala sa nu fi fost pusa de un medic specialist de medicina muncii, asa cum este prevazut expres in HG nr. 355/ 11.04.2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea sanatatii lucratorilor.
In urma incheierii unui contract de prestari servicii medicale cu o firma autorizata, s-a facut o programare a lucratorilor la controlul medical periodic, de comun acord, intre firma dvs. si firma autorizata pentru prestari servicii medicale de medicina muncii.
In mod normal dosarul dvs. medical trebuie sa fie transferat prin grija angajatorului la noul cabinet medical. Medicul de medicina muncii va studia dosarul dvs. medical si dupa caz, va stabili ce alte analize sa efectuati.
Conform Legii ssm nr. 319/ 14.07.2006 art.7 al.(6), costurile cu securitatea, sanatatea si igiena in munca (deci inclusiv examinarile medicale la angajare si periodice) sunt in sarcina exclusiva a angajatorului.
Pentru ca nu va prezentati la controlul medical periodic, la data programata, riscati sa fiti sanctionat pe cale administrativa conform prevederilor din ROI al firmei dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Va multumesc de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala Corina-Elena 71 Corina-Elena 71 Am voie sa fac copie xerox fiselor medicale ale pacientilor la cererea angajatorului pentru a fi verificate de acesta ? (vezi toată discuția)
Aviz medical pentru siguranta circulatiei constantin laurentiu ilie constantin laurentiu ilie La multi ani, Cunosc H.G. nr 355/ 11.04.2007 si stiu ca angajatorul este obligat sa suporte costurile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice ... (vezi toată discuția)