O doamna a avut grija de un unchi (a decedat) care nu a avut copii. nu a incheiat nici un act (testament, intretinere). unchiul are frati (2 in viata, 2 decedati). stiu cum se procedeaza. va trebui sa se prezinte toti: (fratii in viata iar din partea decedatilor, copiii lor) dar cum se procedeaza in cazul in care multi din acestia sunt raspanditi in lume sau pur si simplu refuza sa se prezinte la succesiune?
A doua posibilitate: poate dovedi doamna, in instanta, cu martori ca a fost unica intretinatoare?
Daca o parte din mostenitori refuza sa se prezinte la dezbaterea succesiunii la un notar pot fi chemati in instanta pentru iesirea din indiviziune.
Doamna care l-a ingrijit pe unchi daca nu este ruda cu unchiul sau daca nu are macar un testament in favoarea ei de la unchi nu are nicio sansa sa obtina ceva mai ales ca rudele de drept nu vor sa dezbata succesiunea intre ele.
Daca tatal doamnei este in viata si el are dreptul la mostenire, daca este decedat, doamna are dreptul la o cota de mostenire. Dreptul exista dar materializarea lui se face doar prin dezbaterea succesiunii.
Act de mostenitor
olive
buna ziua
indraznesc sa cer si eu sfatul dumneavoastra, daca se poate sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac.
problema este urmatoarea:
tatal meu este divortat ... (vezi toată discuția)