avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... important si urgent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

important si urgent

Buna ziua . Am nascut pe data de 3 ian 2013. In concediu prenatal , am stat de la 1 nov 2012, pana in ziua cand am nascut, adica 64 zile., din cele 126 zile de pre si post natal. Mai raman 62 zile de post natal. Cand ma pot reintoarce la serviciu???????? Inainte cu o zi, sau in a 63-a zi. Sotul cand trebuie sa depuna actele de postnatal(ca sa ramana el acasa)??? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 18 Ianuarie 2013
Sotul nu poate beneficia de concediu postnatal , ci de concediu pentru cresterea copilului ...la serviciu va puteti intoarce cand doriti dvs ...
1. - Pe ultimul certificat medical pentru concediul de maternitate (cele 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este inregistrata ultima zi de concediu postnatal (lauzie).
- In ziua urmatoare, daca doriti, va prezentati la serviciu.

2. Sotul dvs., depune actele la Primarie (pentru CCC) in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care vrea sa beneficieze de indemnizatie pentru CCC.
sa inteleg ca am concediu postnatal 62 zile ramase din cele 123, adica pe la 1 martie dk am nascut pe 3 ian+62zile, (cam atunci ar veni, ca am stat in prenatal 1nov-1dec-64 zile), iar sotul poate intra de la 1 ian in CCC. De la scoala (cadru didactic sunt), mi s-a spus sa stau acasa doar cele 42 zile (dupa nastere).
1. Daca veti avea certificat pentru concediul de lauzie (postnatal) numai pentru 42 de zile atunci cu ziua urmatoare sotul poate beneficia de CCC.

2. Sotul nu poate beneficia de CCC in timp ce dvs. inca mai sunteti in concediu de maternitate (lauzie).
Am vrut sa spun de la 1 martie pentru sot, nu 1 ian.(cand se termina cele 62 zile din postnatalul meu).

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Ionescu123 Ionescu123 Buna ziua! Va mai deranjez cu o nelămurire. In cazul in care tatal dorește să intre in CCC, acesta trebuie să astepte ca mama sa termine concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-postnatal si concediu de paternitate. anaborca anaborca Buna ziua, as dori sa stiu, daca eu am intrat in concediu pre-postnatal de sarcina si lauzie de 126 de zile poate si tatal totodata sa ceara concediu de ... (vezi toată discuția)