avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general infiintare firma servicii contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

infiintare firma servicii contabilitate

Pot infiinta o firma de servicii de contabilitate (caen 7412) daca sint doar economist? Nu audit, nu evaluare, nu alte minuni care sa necesite calitatea de expert.
V-as fi recunoascatoare pentru un raspuns urgent.
Nu.Pentru a va putea infiinta o firma de contabilitate trebuie sa fiti membra a CECCAR si implicit sa fiti expert contabil activ.

Mirela
Multumesc frumos, Mirela. Desi, sincer, sint dezamagita. Daca oricine poate presta ca persoana fizica lucrarile simple de contabilitate, ma nedumereste de ce nu poate face asta si o firma, fara pretentii de certificare bilant si altele. In fond sint numai niste amarite de servicii, prestate totusi de personal calificat superior in domeniu.
Multumesc, inca o data.
Odilia
ai nevoie de o asociata?s-ar putea sa-ti ofer solutia
Având în vedere detaliaerea activităţii, respectiv,

Cod CAEN 7412 - Activităţi de contabilitate, revizie contabilă, consultanţă în domeniul fiscal
Această clasă include:
- servicii de înregistrare a operaţiunilor comerciale pentru firme sau alţii (contarea operaţiunilor);
- examinarea conturilor şi certificarea corectivităţii lor, servicii de efectuare a calculelor şi întocmire a bilanţurilor contabile;
- servicii de revizii contabile şi financiare;
- servicii de întocmire a documentelor de impozitare pentru persoane fizice şi firme;
- servicii de consultanţă şi reprezentare (alta decât cea juridică) a clienţilor în faţa organelor fiscale.
Tot aici se include şi auditul intern şi financiar.
Această clasă exclude:
- consultanţă de management pentru proiectarea sistemelor contabile, programe de costuri contabile, proceduri de control bugetar, vezi 74.14;
- perceperea facturilor de impozitare, vezi 74.87

În Bucureşti, ORC permite - în prezent - înfiinţarea unei societăţi comerciale cu un astfel de obiect de activitate, fără cerinţa prealabilă a atestării speciale CECAR, în condiţiile în care se limitează expres activitatea la "contabilitate primară".

Astfel, obiectul de activitate ce se va menţiona în actul constitutiv / modificator va fi:

Cod CAEN 7412 - Activităţi de contabilitate, revizie contabilă, consultanţă în domeniul fiscal (contabilitate primară).

V-am oferti o soluţie practică, uzitată în Bucureşti, rămânând ca decizia să fie luată în raport de limitarea în cauză.
chiar eu am infiintat o societate care are ca obiect de activitate si servicii de contabilitate , dar sa se specifice - fara revizie contabila - deoarece aici este necesara calitatea de expert contabil. mentionez ca sunt contabil cu studii medii , in consecinta facturez doar la firme cu CA sub 50.000 eur

Alte discuții în legătură

Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Cabinet individual expert contabil GABRIELA30 GABRIELA30 Buna, Sunt expert contabil dar am fost angajata doar la o singura societate. Care sunt pasii pentru a constitui un cabinet individual de expertiza? ... (vezi toată discuția)
Srl conta si consult.juridice ametist ametist Daca unul dintre asociati (din 2) este licentiat in drept si economie, are toate atestatele in contabilitate (contabil autorizat, cenzor, expert evaluator, ... (vezi toată discuția)