avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pe caz de boala

am 29 ani si sufar de parkinson si sunt profesor titular.ma afecteaza foarte mult aceasta boala incat nu pot nici scrie ca lumea. vreau sa stiu daca pot sa ma pensionez pe caz de boala. va multumesc spuneti si cum sa procedez
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:16, 7 Mai 2016
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, de pe langa Casa de Pensii, avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cazacudaniela cazacudaniela am 33 ani si sufar de o boala de piele cronica pemfigus vulgar si am inteles ca ma pot pensiona pe caz de boala. daca este adevarat vreau sa stiu de ce suma as ... (vezi toată discuția)
Pensionare cat23 cat23 buna ziua va rog sa mi spuneti daca ma pot pensiona pe caz de boala(parkinson), fiind in somaj la momentul acesta, am 16 ani vechime in campul ... (vezi toată discuția)
Pensionare paulanedelcubursuc paulanedelcubursuc buna seara!Am 44 de ani de7 ani se pare ca am boala parkinson dar de 2 ani a fost depistata , pe cartea de munca ,am3-4 ani lucrati ,am o ... (vezi toată discuția)