avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

Buna ziua sant divortat platesc pensie intretinere dupa 2 copii. Copii sant 7 si 11 ani. Vreu si platesc pensia intreaga suma cat mai sant pana cand implineste copii 18 ani. Eu vreu sa plec din tara si nu vreu si raman dator cu pensia. Este posibil sa achit tooate suma. Trebue sa cer judecatoria sa decide cat suma mai am de platit. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
pendre, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:52, 13 Ianuarie 2013
Trebuie sa retineti ca minorul are dreptul la pensie alimentara si dupa varsta de 18 ani daca isi continua studiile .
Iar pensia alimentara nu stiu daca se poate plati integral pana la varsta de 18 ani deoarece ea se stabileste in urma venitului a celui care are obligatia de plata iar dumneavoastra daca mergeti in strainatate acolo automat veti avea alt venit sau poate varia .
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Alex Dedu, Mediator
Da dar dupa ce inplineste 18 ani vrea sa vine copilu la mine si fie cu mine. Cand inplineste 18 ani decide copilu cu cine ramine.
In conformitate cu art. 533 Cod civil, pensia de întreţinere se stabileşte în rate periodice, fie prin acordul părţilor sau de către instanţa de tutelă prin hotărâre judecătorească , iar alin. 4 prevede că părţile pot conveni sau dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poată hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii(regula plăţii pensiei de întreţinere fiind aceea în rate periodice).




Art. 533 alin. 3 mai prevede posibilitatea plăţii pensiei de întreţinere prin sumă globală, în lipsa acordului părţilor, prin hotărârea instanţei de tutelă, dacă sunt motive temeinice şi în măsura în care debitorul întreţinut are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.



Daca mama e de acord sa platiti anticipat pensia stabilita, puteti merge direct la notar cu sentinta si mama da declaratie ca a primit suma de... reprezentand pensie asa cum a fost ea stabilita pt cei doi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate de plata pensiei alimentare fainamac fainamac Suntem in process de divort cu sotul meu. Sa oferit să plătească o contribuție de pensie la un cont bancar în numele unui copil care vă poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionutzagan Ionutzagan Este posibil legal ,ca pensia alimentară sa fie plătită anticipat pe zece ani adică până la vârsta de 18 ani (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RianaIonesci RianaIonesci Buna ziua , mi-ati fi de mare ajutor in aceasta problema , am 20 de ani și nu am primit pensie alimentara niciodată de la mama mea . Ma lăsat in grija ... (vezi toată discuția)