avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de slutire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de slutire

As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ
Cel mai recent răspuns: ContSters85451 , utilizator 11:47, 10 Aprilie 2009
Decizia ICCJ la care faceti referire nu este obligatorie pentru instante.
Unele instante pot considera intr-un fel iar altele in alt fel.
Cunosc mai multe hotarari ale instantelor, la nivel de Curti de Apel care au consiiderat ca ar fi slutire.
Depinde de instanta.
Ar trebui sa se vina cu un recurs in interesul legii pentru a se lamuri aceasta problema.

avocat Claudiu Lascoschi
dna/dra administrator, am o nelamurire....ati spus ca se pot face implanturi chiar mai bune decat dintii naturali...ce se intampla in cazul in care victima nu-si permite material sa-si faca un astfel de implant?atunci ramane fara dinti,deci e slutire!! !si sa spunem ca victima are bani si-si face implant de calitate f buna....atunci se considera ca nu mai e slutire ,nu?stiti ce rezulta din asta ?ca incadrarea juridica,dupa parerea dvs , ar trebui sa se faca pe criteriu de avere, ori a victimei ori a infractorului in cazul in care isi permite sa platesca aceasta reparatie!!!!!!!! ceea ce e aberant!!!!!!!!nu credeti??Acealasi lucru se poate spune si in cazul unor cicatrici!
Si inca ceva....ca sa se constate slutirea , pierderea unui organ etc nu e nevoie sa existe peste 60 de zile ingrijiri medicale!
E prima data cand am intrat pe un forum de acest gen...si mi-am dat seama ca e si ultima data ...informatiile pe care le oferiti sunt la nivel de amatori ;) sorry
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
ContSters85451, utilizator
Art. 182 C. penal: fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatati i o vatamare care necesita pentru ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile SAU care a produs una din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionari i acestora o infirmitate permanenta fizica ori psihica , slutirea, avortul ori punerea in primejdie a vietii persoanei se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Slutirea , se refera la un grav prejudiciu estetic al chipului ori al corpului victimei( arsurile in cazul dat) in asa fel incat acesta capata un aspect neplacut , respingator.Slutirea poate fi si urmarea unei desfigurari.
Si provocarea acestor arsuri poate constitui un element circumstantial al infractiunii de vatamare corporala grava .
Cand fapta a fost savarsita in scopul producerii acestor consecinte, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani( este de la sine inteles ca nu arunci cu chestii incinse pe corpul si fata unei persoane, fara prevedea rezultatul sau fara a-l urmari).
z_dorin a scris:
stiti ce rezulta din asta ?ca incadrarea juridica,dupa parerea dvs , ar trebui sa se faca pe criteriu de avere, ori a victimei ori a infractorului in cazul in care isi permite sa platesca aceasta reparatie!!!!!!!! ceea ce e aberant!!!!!!!!nu credeti??Acealasi lucru se poate spune si in cazul unor cicatrici!

In primul rand, nu victima, ci agresorul trebuie sa suporte costul respectivei interventii. SI nu, dupa parerea mea nu depinde nimic de starea materiala a vreunei persoane, pur si simplu nu mai e slutire si gata, pe motivul ca se poate corecta.

Si inca ceva....ca sa se constate slutirea , pierderea unui organ etc nu e nevoie sa existe peste 60 de zile ingrijiri medicale!

Cititi cu atentie, ca asta am spus si eu mai sus.

E prima data cand am intrat pe un forum de acest gen...si mi-am dat seama ca e si ultima data ...informatiile pe care le oferiti sunt la nivel de amatori ;) sorry

Pacat ca va faceti parerea la primul mesaj citit. E alegerea dvs.
"In primul rand, nu victima, ci agresorul trebuie sa suporte costul respectivei interventii. SI nu, dupa parerea mea nu depinde nimic de starea materiala a vreunei persoane, pur si simplu nu mai e slutire si gata, pe motivul ca se poate corecta. "
bine ca nu sunteti judecatoare!!!!!!!!! #-o

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava sau nu?? nickolas_pjs nickolas_pjs buna tuturor,,, totul incepuse intr-o duminica dupa amiaza,,iesind cu niste prieteni apropiati la o bere,unde in urma unei altercatii cu barmanul,care incerca ... (vezi toată discuția)
Cicatrice (vatamare corporala grava sau lovire si alte violente) xuser xuser Daca in urma unei altercatii , victima primeste un pumn in ochelari, lentila cauzandu-o o cicatrice de 4 cm deasupra ochiului, fapta intra la lovire si alte ... (vezi toată discuția)
Un sfat , va rog raducuu raducuu buna ziua, am nevoie de un sfat va rog frumos .. sa va povestesc depre ce este vorba. un prieten de-al meu a fost taiat pe fata de un vecin , a facut ... (vezi toată discuția)