avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager

Eu si sotia mea am incheiat un contract de intretinere cu parintii ei. Cotractul respectiv stipuleaza : "Transmiterea proprietatii catre intretinatori (nb. eu si sotia mea) se face cu titlu oneros astfel ca in schimbul acestor bunuri pe care le primesc intretinatorii, acestia sunt obligati sa ne asigure noua intretinutilor, ingrijirea si intretinerea pe tot restul vietii noastre, cu tot ce va fi necesar unui trai normal si decent, iar la deces ne vor inmormanta potrivit obiceiurilor locului.". "Intretinerea si ingrijirea se vor acorda la domiciliul nostru, unde vom continua sa locuim rezervandu-ne dreptul de uzufruct viager asupra bunurilor ce le instrainam, astfel ca din acest punct de vedere intretinatorii vor intra in stapanirea de drept asupra acestor bunuri incepand de astazi, data incheierii si autentificarii prezentului act , iar in stapanirea de fapt, dupa decesul nostru, al intretinutilor.".
Aceasta propietate poate fi vanduta ? In conditiile in care soacra mea este de acord ( socrul fiind decedat ).
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:11, 13 Ianuarie 2013
Da, daca mutati intretinerea pe alt imobil.
DA, iar un viitor cumpărător cred că va dori a cumpăra o proprietate deplină/completă : nuda+folosința.Dvs., soții, ați putea vinde : cota compusă din folosința+nuda proprietate a defunctului socru (țin a crede că ați respectat întru-totul dorința defunctului socru) ce v-a revenit prin îndeplinirea condițiilor stipulate din acel contract, + stăpânirea de drept (nuda proprietate cotă parte a soacrei) dacă îndepliniți condițiile contractului, iar soacra dvs. doar partea ei de folosință, deoarece, potrivit contractului în speță nuda proprietate este a dvs.- a celor 2 soți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei proprietati obtinute in baza unui contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager ContSters277264 ContSters277264 Eu si sotia mea am incheiat un contract de intretinere cu parintii ei. Cotractul respectiv stipuleaza : \\"Transmiterea proprietatii catre intretinatori (nb. ... (vezi toată discuția)
Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune ada969 ada969 Buna ziua. Am avut un mariaj frumos timp de 25 de ani. M-am stabilit in Anglia impreuna cu sotia acum 14 ani si am dubla cetatenie. In urma cu 6 ani mi-a murit ... (vezi toată discuția)