avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj ore lucrate sambata ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj ore lucrate sambata ?

As dorii sa stiu daca este nevoie sa se modifice contractul de munca al salariatului in situatia in care el lucreaza si sambata un program de 5 ore/zi (de la 09.00 la 14.00), iar in cursul saptamanii vine la munca zilnic cate 8 ore pe zi de la 9.00 la 17.00.

I se poate face un pontaj ??? care sa insumeze 40 ore lucrate pe saptamana fara a mai fi nevoie sa i se modifice contractul de munca? sau e nevoie de act aditional la contractul de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 16 Ianuarie 2013
In situatia expusa de dvs. angajatul deja efectueaza 40 ore in cursul saptamanii.

Se pare ca doriti ca acesta sa lucreze si in timpul repausului saptamanal insa atentie la prevederile art. 137 Codul muncii:

Art. 137. - (1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Deci repausul saptamanal tot trebuie acordat.
Nu este nevoie de niciun act aditional.
Cred ca trebuie sa explicati mai clar situatia respectiva .. din mesaj s-a inteles ca se lucreaza luni - vineri 8 ore/zi si sambata-duminica 5 ore/zi.

In acest caz, nu trebuie modificat nimic la c.i.m. .. totul opereaza in virtutea legii.
Multumesc mult.. deci in final o sa primeasca ca zile de repaus, ziua de duminica, si ziua de luni, aferente celor 5 ore lucrate sambata.
Exact, numai sa nu uitati sa prevedeti acest lucru si in CCM sau RI.
Intr-adevar, zilele de repaus pot fi cele de duminica si luni ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare ContSters68274 ContSters68274 Pana anul acesta ,pentru orele suplimentare,aveam un spor de 100% din salariul de baza.Din acest an ,datorita unor dificultati financiare,ni s-a dat un act ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Lucrui in zi de sambata ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama. incepand din nov se ... (vezi toată discuția)