avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie = propietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie = propietar

pritr-o donatie (auto) pe care o primesc de la tatal meu, inseamna ca voi deveni propietar ?! (sunt major)

daca da...ma pot inscrie in programul rabla?! (are peste 16 ani vechime)
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 10:23, 10 Februarie 2009
Da. donatia reprezinta un transfer de proprietate, prin urmare deveniti proprietar, dobandind aceleasi drepturi si obligatii ca orice alt proprietar.
Donatia ca si contractul de vanzare - cumparare este un act translativ de proprietate. Nu puteti beneficia de aceasta facilitate.
Da, la ambele întrebări. Trebuie doar să puteţi înmatricula autovehicolul pe numele dumneavoastră. Dacă e rablă, va fi mai greu cu dovada stării tehnice.
Care este temeiul pentru care opinati ca nu poate beneficia? Legea ( OUG) mentioaneaza doar calitatea de proprietar, fara nicio alta distincitie.
multumesc tuturor pentru raspunsurii.

Alte discuții în legătură

Pot inscrie o masina pe numele unei persoane cu handicap? carmenspata carmenspata eu locuiesc in spania si am o masina inmatriculata pe numele meu,si as vrea sa stiu daca o pot inmatricula in romania,sau donatie pe numele fiicei mele,ia ... (vezi toată discuția)
Donatie auto catre minor. eufortune eufortune buna ziua. fiica mea,persoana cu handicap grav, are sansa sa primeasca un autoturism. Din cate am inteles, conform legislatiei ion vigoare, ar beneficia de ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar auto tasya tasya Buna ziua. Baiatul meu a implinit 15 ani. Chiar daca nu are inca varsta pentru permis auto ma gandeam sa ii trec masina pe numele lui. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)