avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariilor,masuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariilor,masuri

Va salut.Nu mi-au mai fost platite salariile de doua luni iar angajatorul nici sa ne oprim nu vrea dar nici sa ne plateasca nu mai are de unde.Nu mai comunica in nici un fel cu noi(SC la nivel national),telefon,mail.Marfa primim in continuare si nu intelegem decit ca avem voie sa muncim gratis.Am facut diferite referate legate de munca,am solicitat concediu de odihna,am refuzat plecarea in cursa dar nu sa concretizat imediat si nu am primit nici un raspuns.Nu suntem uniti pt a intreprinde ceva organizat(greva),ce pot face individual pt ca a devenit o problema personala,aduce atingere familiei mele fiind cap de familie si cu doi copii in intretinere.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 15 Ianuarie 2013
Pentru neplata salariilor puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata drepturilor salariale restante.

art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neacordate doichitahorescu doichitahorescu Poate cineva sa ma lamureasca care este termenul de prescriptie al unui drept salarial neacordat si amanat pentru o data ulterioara nespecificata? (vezi toată discuția)
Drept salarizare IonutN1985 IonutN1985 Bună ziua! Am o problemă cu privire la un loc de muncă la care am stat în perioada de probă de 30 de zile, efectuând îndatoririle înscrise în fişa ... (vezi toată discuția)