avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie

Care este termenul de prescriptie a platii contributiei de asigurari sociale de sanatate?. Am inchiriat un apartament si am primit o decizie de impunere (in anul 2012), pentru anii 2007-2008, fara a fii instiintat in acesti ani sau in anii 2009-2012. Fiti siguri ca daca stiam plateam pana acum. Stiu ca necunoasterea unei legi (95/2006) nu este o scuza, dar cineva se face vinovat de neaducerea la cunostinta de existenta acestei obligatii timp de aproape 6 ani?
Cel mai recent răspuns: pompierulpescar , utilizator 17:44, 16 Ianuarie 2013
cod de procedura fiscala :

art 91 (1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.



Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Va rog foarte mult ajutati-ma sa inteleg. Termenul de prescriptie este de 5 ani , ori trebuie sa consult alta lege? Daca da, va rog sa-mi spuneti care este aceasta lege. As dori sa ma intelegeti, ca dispun de banii pe care ii datorez, dar modul in care se face impunerea ma deranjeaja. Timp de aproape 6 ani, nu s-a deranjat nimeni sa ma anunte ca am de plata CAS la chiria pentru un apartament (nici cei care au intocmit actul de inchiriere si care ,cred, ca trebuiau sa ma atentioneze ca am de plata impozit, cu care sunt la zi si CAS sau cei care trebuiau sa incaseze CAS), iar dintrodata am de platit de doua ori si jumatate contributia, prin majorari de intarziere. Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriilor catre stat violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, Ma numesc Violeta Vlasceanu si incepand cu 2006 functionez ca PFA dar am si statutul de salariat. Nu am stiut si nici nu am fost informata ca ... (vezi toată discuția)
Notificare rest de plata cass dafina25 dafina25 plata cas 2012.Am primit zilele acestea o notificare de la Anaf cu un rest de plata la sanatate ,din 2012,de 85 lei(suma cu penalitati cu tot);mentionez ca a ... (vezi toată discuția)
Creante cas krmena krmena In perioada 03.2005- 05.2009 am functionat ca PFA in comertul cu manuntul. Zilele trecute am primit o instiintare din care reiese ca figurez in evidentele CAS ... (vezi toată discuția)