avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament

Buna seara!
In luna martie 2013 voi achizitiona un apartament cu 2 camere cu o suprafata de 40 mp de la cumnata mea. Apartamentul a fost achizitionat prin prima casa acum 6 ani. noi ii dam acum 16000 Euro cu care ea isi inchide contul cu banca.Ce acte imi trebuie si pot fi obtinute in 5 zile lucratoare avand in vedere ca cumnata mea vine special in tara pentru aceasta tranzactie? Care este valoarea minima pe care o pot trece la un notar si care ar fi pretul pentru serviciile notarului?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:31, 16 Ianuarie 2013
Sfatul meu e sa consultati cativa notari din apropierea domiciliului dvs.
Buna seara,nu puteti trece alta suma in acte decat cea care trebuie sa apara la banca.Adica fix 16000 euro.in clipa in care incheiati actele notariale,cumnata trebuie sa primeasca actul doveditor din care sa reiasa ca s-a achitat casa integral,altfel notarul nu va putea cere extractul de cf.Cand banca va transmite la fisc actul respectiv,cu dovada achitarii in intregime a ap.cred ca dureaza 24 de ore pana cand fiscul da unda verde cf.Mai puteti actiona intr-o alta varianta,de genul sa preluati creditul ipotecar.Asta se face inclusiv cu acordul bancii.Astfel cumnata scapa de datorie la banca,va alegeti cu un ap.si cu niste rate bancare.Este optiunea d-voastra.Oricum pana nu vine cumnata sa se ocupe de negocierea cu banca,nu prea aveti ce acte sa obtineti.Succes
Multumesc frumos!
In niciun caz nu rezolva in 5 zile, asa ca va imputernici pe cineva ca acela sa se ocupe de vanzarea casei si tot ce e necesar in legatura cu vanzarea si s-o reprezinte in relatia cu banca.. sa faca plata, sa ceara radierea ipotecii, sa inchida contul etc.
Avand in vedere ca sunteti neamuri si poate aveti incredere unul in altul, cumnata sa imputerniceasca pe cineva sa va vanda casa, dvs ii dati banii, cumnata achita banca si isi inchide singura contul, se radiaza ipoteca si cand ap va fi liber de sarcini, vi-l vinde persoana imputernicita.
Numai procedura cu radierea ipotecii am inteles ca dureaza doua- 3 saptamani.


In privinta pretului, taxele se platesc la pretul imobilului din grila , chiar daca ati trece mai putin de atat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit pentru apartament cumpărat prin prima casă, neachitat integral aallynaa aallynaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Doresc sa cumpar un apartament cu credit ipotecar dar care este achizitionat prin \"prima casa\" si pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca adrian255 adrian255 Buna ziua, am urmatoarea speta: am achizitionat un apartament de la o persoana care il avea ipotecat la ING, avea un credit pe el. Persoana respectiva a ... (vezi toată discuția)
Am achitat creditul imobiliar astazi. de la banca nu mi s-a dat ... Eugenia201075 Eugenia201075 Am achitat creditul imobiliar astazi. De la banca nu mi s-a dat nimic. Maine au spus sa vin sa inchida contul. Va intreb... ce mai am de facut ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)