avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident belgia
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident belgia

buna seara,am avut un accident rutier in belgia si azi,dupa 2 saptamani,am reusit sa deschid un dosar de daune.dosarul va dura pana ce va fi solutionat,insa 2 dintre pasagerii mei au avut vatamari destul de serioase cu spitalizare in belgia,sotia mea,probleme cu coastele,fisuri,splina presata de coaste si mici fracturi controlabile ale coloanei si fica mea cu fractura picior drept,fractura sold stang si fractura bazin.sotia mea se va externa saptamana aceasta si nu stiu cum sa procedez in continuare,va trebui sa ceara desbagubiri civile de la cel vinovat de accident,daca vinovat este belgianul trebuie dat in judecata in romania sau belgia,avocat va trebui sa angajej in belgia sau romania,trebuie sa inainteze actele la iesirea din spital sau la solutionarea dosarului,avocatul ar fi bine sa fie din localitatea mea sau as putea cauta in alta parte?nu am avut niciodata un proces si nici macar nu am intrat vreo data intr-un tribunal si sunt cam debusolat,nu stiu cum sa procedez.va multumesc anticipat,orice sfat ar fi binevenit
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 20:41, 1 Iulie 2013
Probabil soferul vinovat are asigurare in Belgia, insa asiguratorul de acolo are corespondent aici. Toate demersurile, inclusiv un eventual proces, pot fi facute in Romania.
Va sfatuiesc sa gasiti cat mai repede un avocat specializat in astfel de cazuri in Romania si sa inceapa sa se ocupe de cazul dumneavoastra.
Trebuie sa pastrati toate documentele medicale si toate dovezile cheltuielilor pe care le-ati facut si pe care urmeaza sa le faceti, pentru tratamentul necesar insanatosirii sotiei si fiicei, inclusiv cheltuieli cu deplasarea.
daca soferul vinovat va fi belgianul , dvs. cat si victimele ce se aflau in masina dvs pot intenta proces civil impotriva asiguratorului masinii belgianului , in ROmania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot face un dosar pt victime intr-un accident rutier in belgia? puiu1967 puiu1967 buna ziua,am sa intru direct in subiect.pe data de 3.01.2013 am avut un accident rutier in belgia.am fost lovit in partea din spate de un autoturism inscris ... (vezi toată discuția)
Accident belgia puiu1967 puiu1967 buna ziua,am sa intru direct in subiect.am fost in vizita de sarbatori la fiul meu in belgia (oostkamp) cu masina personala.la intoarcere,pe 3 ianuarie,la 15 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in data de 7 august, anul curent, soția mea a avut ... Tudor20012001 Tudor20012001 Buna ziua. In data de 7 august, anul curent, soția mea a avut un accident grav de mașină. S au răsturnat cuasina in drum spre mare. Era pasagera pe locul ... (vezi toată discuția)