avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri luate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri luate?

Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 10:39, 10 Februarie 2009
stie cumva cineva de o lege care sa dea statului dreptul de a intra in posesia, unui teren de exemplu, care sta in nelucrare si pe care nu se plateste impozit?exista asa ceva?
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Art.477 Cod civil

Art. 477
Toate averile vacante si fara stapani, precum si ale persoanelor care mor fara mostenitori, sau ale caror mosteniri sunt lepadate, sunt ale domeniului public.
chiar daca am titlu de proprietate asupra terenului?
Da.
Mai mult: Titlul dvs. de proprietate oricum nu este opozabil tertilor daca nu au fost indeplinite formalitatile de publicitate imobiliara, prevazute de Legea 7/96.
Dacă aveţi titlu, este al dumneavoastră.

Bănuiesc că vă referiţi la un titlu eliberat în baza legilor retrocedării. Potrivit Legii 7/1996, dreptul de proprietate este opozabil şi fără înscriere în cartea funciară cînd este dobîndit, printre altele, prin lege.
Sigur, exceptînd prescripţia în domeniul fiscal, statul vă va cere atît impozitul, cît şi penalităţile respective.

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare serenax serenax Va rog sa ma ajutati cu un sfat Trebuie sa primim o hotarare judecatoreasca prin care 4frati raman in indiviziune pe o bucata de teren ,jumatate din ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor marilyn31 marilyn31 Un certificat de mostenitor al unor bunuri reale partimoniale, incheiat inainte de 1990, neinscris ulterior nici pe rol fiscal si nici in registrele cartii ... (vezi toată discuția)