avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributii suplimentare functiei de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributii suplimentare functiei de baza

Unei persoane angajate pe o anumita functie i se pot da spre indeplinire si atributiile altui post? In ce conditii si care este baza legala pentru acest lucru?
Exemplu:
Un angajat pe postul de tamplar se poate sa primeasca si atributiile postului de pompier? Se poate realiza printr-o decizie acest lucru? Care ar fi baza legala?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
orianadiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 15:07, 16 Ianuarie 2013
In conditiile modificarii fisei de post.
Refuzul semnarii fisei de post de catre salariat ar putea constitui abatere disciplinara si ar putea duce la sanctionarea acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fisa postului se semneaza odata cu cim-ul si este parte integranta a cim. Orice modificare a cim se face prin act aditional. Nimeni nu poate fi obligat sa semneze un act aditional. Pot indica si cadrul legal daca este cazul. Dumneavoastra afirmati ca daca imi este dat spre semnare o fisa a postului prin care sunt obligat sa operez bolnavii si refuz pot fi sanctionat?!!
O modificare a fisei postului in sensul de a mi se da noi atributii presupune si o renegociere a cim , respectiv a componentei sale de baza: salariul.
In ce text de lege este prevazuta interdictia modificarii fisei de post sau modificarea implicita a salariului in acest caz?
art 17 alin 3 codul muncii:
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;

5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

ori utilizatorul vorbea de un tamplar care sa fie si pompier . cred ca este o diferenta intre aceste functii, daca este sa avem in vedere doar riscurile specifice postului...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
stelarman, utilizator
De ce nu considerati si art. 40 alin. 1 Codul muncii:

Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;

Angajatorul nu are nevoie de acceptul angajatului pentru modificarea fisei postului, sub rezerva legalitatii celor inscrise in ea, consider ca modificarea poate avea loc oricand pe parcursul executarii c.i.m...

Alte discuții în legătură

Sarcini de serviciu ContSters22096 ContSters22096 este legal ca seful direct sa ii poata trasa unui angajat atributii suplimentare fata de cele din fisa psotului sau este interzis? (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)