avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare creanta

Buna ziua!
Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici sume de bani. Va intreb care e calea cea mai usoara de a recupera acesti bani, pana la a ajunge sa-i dam in judecata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:45, 20 Decembrie 2009
nu cred ca ati rezolva simplu prin executor cred ca in final tot va fi nevoie de o actiune in instanta.
Depinde si de suma creantei , daca este peste 30.000 transmiteti adresa prin care mentionati ca daca nu achita aplicati insolventa si vor achita sigur .
Puteti sa faceti o adresa, insa daca nu vor plati din pacate tot in intasnta veti putea solutiona problema, fie ca veti alege sa mergeti pe insolventa sau somatie de plata ori ordonanta de plata in cazul in care aveti o creanta certa, lichida si exigibila (adica facturi acceptate la plata si care sa fi ajuns la termenul scadent).

Eu va recomand somatia de plata sau ordonanta de plata intrucat taxele sunt mai mici iar solutionarea unor astfel de cereri nu dureaza asa de mult ca in cazul insolventei.
O alta sugestie ar putea fi sa aplicati varianta tertului poprit , inaintati la Finantele publice adresa inpreuna cu copii xerox dupa facturile intocmite si neincasate, pentru ca prin procedurile bugetare se incaseaza de organele statului si apoi se compenseaza cu eventuale datorii ale d-voastra la bugetul statului
Avokitten a scris:
nu cred ca ati rezolva simplu prin executor cred ca in final tot va fi nevoie de o actiune in instanta.

Pai daca nu au titlu executoriu, ce sa caute la executor?

Pentru poprire, tot titlu executoriu trebuie, alcibiade, nu?

Incercati o notificare cu convocare la conciliere, negociati termenii platilor, esalonati, poate le promiteti o renuntare la penalitati, dupa caz. Cred ca e pacat sa treceti peste etapa asta, e cea mai scurta si ieftina. Faceti notificari insotite de acte, ii convocati si poate ca macar o parte vor plati.
Cu restul, vedeti ce si cum, daca va dau vreo garantie, daca esalonati sau daca mergeti in instanta.

Alte discuții în legătură

Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Oprire bani din cont persoanl pt amenzi evascu evascu Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare teodora g teodora g buna ziua. am o societate comerciala care a contestat un raport de inspectie fiscala si o decizie de impunere emise de organul fiscal la curtea de apel. La ... (vezi toată discuția)