avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecin impotriva cainilor- urgent!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecin impotriva cainilor- urgent!

ce se poate face in romania legal impotriva hingherilor si cum combatem un vecin care uraste si cainii dar chiar si vrabiile?? locuiesti la bloc si nu poti lua in casa decat un caine, max 2 ... asa ca la bloc pui o cusca sau doua si mai hranesti 3-4 caini. Cainii nu sunt agresivi, doar mai latra. catelele sunt castrate.
si totusi un fost comunist de vecin face reclamatie ca latra cainii prea tare .. si daca n-ar latra deloc ar spune ca tropaie si tot il deranjeaza si vin hingherii si iau cainii. si ca sa ce??? sa-i duca la moarte prin infometare sau daca au noroc, nu mai apuca sa se chinuie atata timp pana mor si-i mananca alti caini, pt ca pt cine nu stie asta se intampla in asa zisele adaposturi din tara (in bucuresti e mai bine)... Ce se poate face sa nu se intample asta ?? sa nu mai aiba hingherii voie sa ia cainii doar pt ca un vecin din 50 face o reclamatie? ce se poate face impotriva acestui vecin ca sa putem recupera cainii dusi la hingheri si sa nu-i mai ia alta data din ordinul lui.
e vb de Braila unde cainii nu au nici o sansa in adapostul lui Horez ... sunt dusi acolo ca sa moara si nu usor, iar vecinul cu reclamatia lucreaza la primarie, asa ca se poate considera si abuz.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
veronik, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:01, 1 Martie 2009
veronik a scris:

catelele sunt castrate.


Mi-a placut afirmatia :)) Ce anume le-a fost tăiat ??
Si eu iubesc cainii, am personal 2 caini minunati. Dar tot nu pot fi de acord exclusiv cu apararea cainilor impotriva oamenilor. Cainii sunt animale, iar in aceasta calitate au tendinta de a-si "delimita teritoriul". Iar atunci cand o persoana straina le incalca "teritoriul lor", acestia devin - uneori - agresivi. Ce ati spune daca o victima a acestor caini, un trecator nevinovat, muscat fiind de cainii adunati pe langa blocul dvs. datorita faptului ca dumneavoastra îi hrăniti, ar face plangere impotriva dvs.?
Haideti sa privim lucrurile echidistant: Sa fie si câinii protejati de abuzurile oamenilor, dar sa fie si oamenii protejati de cainii fara stapan. Ce părere aveti ?
Eu cred ca nu are sens sa bagam toti cainii in aceeasi oala si sa spunem ca toti sunt agresivi. Cainii astia nu sunt agresivi si daca un sg vecin din 50 sau chiar mai multi cati sunt acolo, are ceva de zis si ceilalti nu inseamna ca nu cainii sunt problema. Deocamdata nu vad decat un abuz al unui om care doar pt ca are relatii face cum vrea el. Pe cainii aia cine ii apara de la moarte? si daca tot aveti caini : imaginati-va ca ar trece hingherii pe strada si vi i-ar lua din greseasa si apoi mor de foame sau sfasiati de alti caini tot de foame ... cum ar fi ?? ati fost intr-un asa numi adapost pana acum ?? daca iubiti animalele o sa ganditi altfel dupa ce vedeti conditiile de acolo. si nu in bucuresti ca aici e un picut mai bine .. cine protejeaza cainii in romania tara tiganilor ? cainii aia chiar nu au facut nici un rau nimanui!
vroiam o solutie sa salvez niste cainii de la moarte de un vecin securist si nu o morala de stapan de caini care nu iubeste cainii!
si inca ceva: cu pisicile de le-a omorat ce a avut ? sau puii abia fatati dusi in miez de iarna cine stie unde ??? muscau si aia????
doamna veronik, ca tot sinteti iubitoare a ciinilor ...
umblati cu punguta, maturica si farasul la dvs cind iesiti cu ciinii afara ? ce procent din nevoile solide produse de ciini dvs ati strins cu ustensilele pe care ar fi trebuit sa le aveti la dvs, astfel incit sa nu mai avem grija de a merge pe alei fara a ne "intepa" in rahatii acestor animale ?
in bucuresti, de cind au montat gardurile gen plasa (cca 80 cm inaltime), toti ciinii isi fac nevoile pe alei si in parcari, intre masini. nu am vazut NICIODATA vreun proprietar de ciine, iesit cu animalul la plimbare, sa stringa ceea ce a produs ciinele , desi la nivelul capitalei exista o hotarire a consiliului general in aceasta privinta.
o sa ajungem ca toti oamenii sa umble cu o pereche de incaltari de schimb ca sa nu se faca de ris la birou, vizita sau in alta parte. pentru ca o sa ajungem sa ne fie indiferent pe unde calcam pe alei, ca oricum ne murdarim pe talpi de la rahatii ciinilor.
vi se pare normala aceasta situatie, doamna veronik ?:O
chiar umblu cu punguta si nu las nimic in urma cainelui si dezaprob pe alti stapani de caini care nu fac asa sau care nu pun botnita cainelui daca e mai agresiv, sau care instiga un caine la violenta asupra altei fiinte. alte intrebari mai aveti ? la fel de "ajutatoare" problemei mele, domnule felix?

Alte discuții în legătură

Haita de maidanezi hranita de vecinii de pe strada elisavartic elisavartic Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Locuiesc pe o strada in constructie in comuna Berceni. Pe strada mea este o haita de 8 caini hranita de doua dintre ... (vezi toată discuția)
Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)
Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)