avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, "incalcata de catre maidanezi"

Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale "incalcate de catre maidanezi":
[ link extern ]

Ce sanse am sa cistig un proces intentat statului roman care lasa maidanezii sa-mi incalce aceste drepturi fundamentele?

Am vecini care hranesc maidanezii la intrarea in bloc. Pot obtine o decizie judecatoreasca sa-i impiedice sa mai faca asta?

Sunt decis sa merg pina la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ionstanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionstanca , utilizator 23:09, 14 Ianuarie 2013
Sfatul meu este sa discutati civilizat cu vecinii dvs si sa stabiliti impreuna un alt loc pentru hranirea cainilor, cum ar fi intr-o zona apropiata blocului, dar unde se circula mai putin. Asa am procedat si eu la mine la bloc, insa cu pisicile. Majoritatea (2-3) vecinilor ce le hranesc, le duc acum de mancare in spatele blocului si deja s-au invatat sa stea mai mult acolo.
In rest, ce mai puteti face, desi ar fi esential, este sa va implicati in sterilizarea acelor caini. Un caine sterilizat este mai putin agresiv, sau deloc agresiv, fata de unul nesterilizat. Puteti strange bani impreuna cu iubitorii de animale de la dvs de la bloc si merge la un cabinet veterinar care ori face sterilizari gratuite, ori ofera reduceri semnificative pentru animalele strazii.
Cheia este intelegea, comunicarea si rabdarea pentru a gasi cea mai buna solutie pentru ambele parti, iar acest lucru depinde si de dvs..
Eu nu propun eutanasierea, dar ma voi implica sa-i tin la distanta de blocul meu, de sediul firmei mele.

Fiica mea traieste la Londra de 5 ani si mi-a trimis Dogs Act, 1906. Iata cum rezolva o tara mult mai bogata si civilizata decit Romania problema ciinilor maidanezi:
[ link extern ]

Din care traduc Art.4:
"Orice caine fara stapin va fi retinut 7 zile, timp in care va fi notificat proprietarul, care va trebui sa plateasca toate cheltuielile ocazionate de retinerea ciinelui. Daca nu este gasit stapinul ciinelui, ofiţerul şef de poliţie, sau orice persoană autorizată de acesta, va incerca sa vinda caine sau il va eutanasia, intr-un mod in care sa-i provoce cit mai putina durere".

Pe site-ul
[ link extern ]
gasiti si numarul ciinilor si pisici care se eutanasiaza in tarile dezvoltate in fiecare an: Anglia 8.760 ciini, Belgia 17.468 ciini, SUA 3 ... 4 milioane ciini si pisici, Canada: 7.644 ciini si 40.790 pisici.

Problema mea este de natura sanitara si-mi rusine ca traiesc intr-o tara despre care guvernele unor tari precum Anglia, SUA, Germania, Franta fac recomandari cetatenilor lor de genul:
[ link extern ]
"Cainii vagabonzi sunt un lucru comun in Romania. Maidanezi sunt adesea hrăniti în zonele publice. Deoarece imunizarea cainilor fara stapan este aproape necunoscuta in Romania, recomandam precauţie pentru a preveni rabia. Daca va intalniti cu animale fara stapan cel mai bine este sa va schimbati traseul si sa evitati contactul cu ele."
[ link extern ]
"Chiar şi animalele care arata ca animalele de companie sănătoase pot avea rabie sau boli de altă natură. Supravegheati copiii sa nu ajunga in preajma acestor animale!"

In 1994 am fost indrumator de licenta la doi absolventi din Franta care au venit in Romania. Imi venea sa mor de rusine cind am auzit ce le-au spus la ambasada franceza din Bucuresti despre Romania. Dupa aproape 20 de ani situatia cu maidanezii s-a agravat.

Cunosc citeva companii straine care au inceput sa "eutanasieze", pe cont propriu, maidanezii dupa ce le-a muscat citiva clienti internationali si citeva contabile.

Si ce rezolvam daca-i sterilizam si-i lasam tot pe strazi? Asteptam cel putin 10 ani pina mor? Cel putin sa le taie si dintii cind ii sterilizeaza.

Eu sunt IT-ist si plec frecvent in delegatii in tara si strainatate. De cele mai multe ori cind ma intorc noaptea, haitele de maindanezi ma incaiera la intrarea in bloc (ca nu ma cunosc).
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ionstanca, utilizator
In toata viata mea pana acum nu am luat vreo boala de la vreun animal al strazii si niciunul din cunoscutii mei, iubitori/neiubitori de animale, nu s-a imbolnavit de ceva. Trebuie urmate regulile de igiena de baza si stiti probabil ca in general bolile animalelor nu sunt compatibile cu organismul uman si invers. Mai multa grija trebuie sa avem cu bolile celor din specia nostra.
Ca o paranteza, acum o luna am chemat ambulanta pentru un om beat care a cazut pe ciment si si-a spart capul. Ii tasnea sangele ca la robinet, fara sa exagerez. Cei care au intervenit sa-i opreasca sangerarea si sa-i aseze ceva sub cap s-au (ne-am) ferit sa ia contact cu sangele. Cand am gasit un motan ranit care tragea sa moara, singurul lucru de care m-am ferit a fost sa nu ma murdaresc de la el in drum spre veterinar.

Referitor la momentul cand v-a fost rusine fata de francezi, pot sa va spun ca fiecare om se rusineaza cu ceva din tara lui. Eu personal ma rusinez cu mentalitatea generala si lipsa de solidaritate mai mult decat cu cainii de pe strazi, ultima fiind rezolvabila.

Dupa sterilizare am inteles de la TV ca se asteapta in jur de 5-7 ani ca sa se reduca numarul cainilor de pe strazi. Cei agresivi pot fi tinuti in adaposturi pentru tot restul vietii, dar din pacate adaposturile sunt putine si pline. Am avut nevoie sa duc undeva un astfel de caine, care musca pe toata lumea, si n-am gasit unde.
5-7 ani dupa parerea mea este foarte putin in comparatie cu cat as avea de asteptat ca sa dispara, pe cale naturala, problema betivilor violenti de la mine din cartier, spre exemplu.

Din cunostintele mele, autoritatile de la noi au avut n ocazii sa rezolve pana acum problema numarului de caini comunitari, cu ajutor si bani de la straini (ca tot vorbeam de tarile civilizate), dar, din pacate, pana si organizatia mondiala peta a fost refuzata cand a venit sa sterilizeze cainii din Bucuresti. E un domeniu in care se invart sume mari de bani, iar atunci cand vin strainii sa ne sterilizeze cainii, gratuit, cei cu interes, de la noi, pierd acei bani. Asta spus in mare si pe scurt.
Din fericire, sa zicem, conducerea tarii se schimba si sa speram ca de data asta statul se va implica in rezolvarea problemei numarului cainilor. Cel putin acestea sunt semnalele.
Pana atunci, e dreptul dvs sa va aparati doar in cazul in care va ataca acei caini de la bloc, pentru ca un simplu latrat puternic poate fi nesemnificativ.
Incercati sa apelati si la asociatiile pentru protectia animalelor care detin adaposturi; poate dau o mana de ajutor. Asta daca stiti sigur ca acei caini sunt agresivi si musca/ataca trecatorii.
Cu toate astea, evitati sa le faceti rau pentru ca legea noastra pentru protectia animalelor pedepseste relele tratamente si cruzimile cu amenda pana la 100.000 lei sau inchisoare pana la 3 ani.
Multumesc pentru raspuns.

In toate tarile civilizate sunt iubitori de ciini, dar acolo nu sunt ciini pe strazi.
Nu sunt neparat pentru eutanasierea maidanezilor, ci doar pentru disparitia lor de pe strazi.

Iubitorii de maidanezi din blocul meu ii hranesc ostentativ chiar pe scara blocului. Mi-am luat o prastie, cu pietre mici si numarul ciinilor s-a redus la 1/3 (plec la Londra doua saptamini si cind ma intorc voi gasi 7 .. 8 ciini noi care ma vor lua in primire). Acum maidanezii, dar mai ales iubitorii lor ma urasc, dar toti ma respecta. Am comandat la magazinul de arme un baston telescopic cu electosocuri. Iubesc ciini cu stapin, dar ii urasc maidanezii din fata blocului.

Relativ la Legea nr. 9/2008, prin care se interzice eutanasierea câinilor fără stăpân[9], și pedepsește abandonarea câinilor cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă de până la 600 de lei[10]. Totuși, nimeni n-a încasat vreo amendă, poliția preferând să paseze în continuare răspunderea la ASA[10]. Aceasta nu mai poate nici măcar să prindă câini de pe străzi pentru că ambele adăposturi sunt pline și nimeni nu vine să adopte câini[10].
Sursa: [ link extern ]

Brasovul nu are ciini maidanezi pe strazi. Stiti cum a fost rezolvata problema acolo?

Ma descurc in franceza, germana si engleza si din documentarea pe care am facut-o pina acum, toate tarile care nu au ciini fara stapin pe strazi ii eutanasiaza. Un exemplu, Dogs Act, 1906, din Anglia, unde politia rezolva aceasta problema. Daca in 7 zile nu reuseste sa-l plaseze, il eutanasiaza:
[ link extern ]

Ma intreb, in 7 ani, cit spuneti ca trebuie tinut un maidanez pina moare de "morte buna", cite alte animale trebuie sa fie omorite ca un ciine sa traiasca? Vad iubitorii de maidanezi cu miinile pline de singe strigind ca ei iubesc animalele. Iubirea lor este discriminatorie daca un iepuras, miel sau purcelus trebuie sa moara pentru ca un maidanez feroce sa traiasca. Mie mi se pare un impostor.

Nici nu va imaginati cit rau face Romaniei prezenta maidanezilor pe strazi. Multi investitori si turisti evita sa vina in Romania din cauza asta. Multi salariati de la Renault nu vor sa lucreze in Romania din cauza maidanezilor. Unul dintre motivele pentru Renault a preferat Marocul este si faptul ca acolo nu sunt maidanezi.

Este o catelusa la bloc care a muscat citiva trecatori nevinovati, chiar si copii. Socrul meu s-a dus la Spitalul Municipal din Pitesti, a parcat masina acolo si l-a muscat un maidanez. Pai ce fel de tara este asta? Asta in timp ce Pitestiul a intrat in cartea recordurilor:
[ link extern ]
Primaria Pitesti a facut contract cu acest ONG pe 10 ani ca sa ne apare de maidanezi. Este ca si cum ai pune lupul paznic la oi. Cu cit sunt mai multi maidanezi pe strazi si oameni muscati sau mincati de ciini, cu atit afacerile lor sunt mai profitabile. Dati clic doar pe
[ link extern ]
sa vedeti cine este sponsorul.

Pe termen scurt mai putem face ceva, sa-i tinem la distanta. Un ciine care primeste mincare pe scara sau in fata blocului blocului, crede ca este hranit pentru a apara acest teritoriu.

P.S. Daca in doua saptamini nu voi gasi un avocat in Romania pentru a-mi apara Drepturile fundamentale incalcate de maidanezi, voi apela la un avocat de la Bruxelles sau Londra (peste doua saptamini plec la Londra).
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
ionstanca, utilizator
Cred ca fiecare bloc/asociatie de locatari are niste reguli si ar trebui sa discutati atat cu vecinii care hranesc cainii in bloc, cat si cu administratorul.

Referitor la pedepsirea abandonului, va pot spune ca acei caini de la blocul dvs nu au stapan, deci nu ar avea cine sa fie amendat pentru abandon. Ca sa dovedeasca cineva ca sunt cainii cuiva, trebuie sa existe niste carnete de sanatate cu vaccinurile facute la cabinetele veterinare.

Daca Brasovul eutanasiaza cainii, in Oradea si alte orase problema cainilor maidanezi a disparut deja, in urma sterilizarilor in masa care se fac de ani de zile. Acolo autoritatile sunt harnice si cred ca pun accent pe prevenire, rezolvand totul din timp. Asta da exemplu de civilizatie.

Sunt de accord cu dvs cand spuneti ca a hrani cainii de la bloc cu resturi de la iepuri si alte animale este ipocrizie. Probabil asta e motivul pentru care in majoritatea adaposturilor asociatiilor cainii primesc orez fiert cu legume si nu au nicio problema de sanatate. Cainii s-ar parea ca sunt omnivori si nu au nevoie neaparat de carne in alimentatie, spre deosebire de pisici. Si da, aceea nu e iubire fata de animale, ci doar de caini.

Dvs stiti mai bine cum sta treaba cu investitorii straini, insa tind sa cred ca atunci cand se invart sume foarte mari de bani, nu se mai uita nimeni la cainii de pe strazi, oamenii strazii, mizerie sau altceva, decat atunci cand afecteaza cumva imaginea companiilor respective.

Nu pot sa citesc ce scrie pe aulim.ro pentru ca observ ca le-a fost spart site-ul. Au numai mesaje in araba si imagini cu mitraliere peste tot. Sper sa-si recupereze continutul curand.

Eu sper totusi sa rezolvati amiabil cu vecinii si administratorul de bloc, cu mult calm. Daca nu vor sa stea de vorba cu dvs, incercati sa rugati pealtcineva din bloc sa ajunga la o intelegere legat de un alt loc de hranire a cainilor.

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Mai exista hingheri? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Zi de zi , ca si mai toti concetatenii mei suntem agresati de haite de caini...unii au inceput sa-si achizitioneze arme impotriva lor....ceeste de facut? unde ... (vezi toată discuția)