avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa paratului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa paratului

Buna ziua,
Vreau sa divortez de sotul meu,el este cetatean turc,suntem casatoriti de 4 ani jum,nu avem copii,nu avem bunuri comune.Locuim in Bucuresti cu chirie,dar domiciliul il avem amandoi in alt oras,mai exact casa mamei mele.
Intrebarea mea este, se poate divorta la un notar in bucuresti?Pentru ca el nu va vrea sa mergem impreuna la un notar de la locul casatoriei.
Daca nu se poate,care ar fi solutia?Daca voi intenta divortul la judecatorie,se poate pronunta in lipsa lui,si daca da cat va dura?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:03, 19 Ianuarie 2013
Atata timp cat sotul dvs este citat in mod legal puteti divorta si fara ca acesta sa fie prezent. Divortul poate dura in functie de complexitatea cauzei, daca nu aveti bunuri de impartit si copii, aproximez cel mult 3,4 luni.
Multumesc.
va puteti adresa unui notar din bucuresti si chiar instantei judecatoria din Bucuresti sectorul unde locuiti ,se va cita la domiciliul indicat .
Daca nu se prezinta de buna voie la notar, nu va ramane decat sa mergeti in instanta de la locul ultimului domiciliu comun al partilor.

Daca paratul este legal citat judecata va continua chiar si in lipsa acestuia.
Trebuie sa aveti grija sa sesizati instanta competenta pentru ca daca sesizati o instanta necompetenta va veti complica mult si divortul poate dura chiar un an de zile.

Aveti acte acolo unde locuiti in fapt sau unde aveti actele din care rezulta unde locuiti?
Divortul se poate solutiona si in lipsa lui dar va trebui citat acolo unde locuieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de cetatean strain luminita2013 luminita2013 buna ziua as dori sa vb cu un avocat din pitesti in legatura cu un divort cu un cetatean strain nu avem copii si nici bunuri cam in cat tim se poate finaliza (vezi toată discuția)
Divorț Mihaela otilia Mihaela otilia Vreu sa divortez. Am trei copii .2 majori unul minor.este cetățean siria eu rominca .actele sunt facute in romania e cu domiciliu pe bucurești. Certurile ... (vezi toată discuția)
Divort C.POP C.POP Buna ziua.Acum 5 luni sotia mea a parasit domiciliu conjugal,intr-un mod foarte josnic.Tatal ei avenit cu masina sa o ia ,eu fiind anuntat de sotie cu1/2 ora ... (vezi toată discuția)