avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

somaj

Buna ziua va rog ajutati-ma am salariu minim pe economie si patronul mi a cerut sa platesc eu contributiile la stat daca nu ma ttrece cu jumatate de norma.Nu am fost de acord sa platesc si trecut cu jumate de norma 380 salariu.e corect ce se face daca vreau sa fiu la 8 ore trebuie sa i dau din salariul meu minim pe economie 250.Va rog ajutati -ma.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 17 Ianuarie 2013
Potrivit Codului Muncii, art.40 (2), angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
...
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
...

Așadar, solicitarea angajatorului de a va achita contribuțiile la bugetul de stat este nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit yna31 yna31 Buna ziua va rog ajutati-ma am salariu minim pe economie si patronul mi a cerut sa platesc eu contributiile la stat daca nu ma ttrece cu jumatate de norma.Nu ... (vezi toată discuția)
Contributii din ianuarie 2018 Daliborka Daliborka Buna seara, Va rog imi puteti spune cum va fi cu contributiile datorate de angajator care vor intra in sarcina angajatului,vor fi platite personal de angajat ... (vezi toată discuția)
Contributii la stat pentru angajat prin conventie cu ajofm Ramona1982 Ramona1982 sunt angajata cu salariul minim pe economie dar la societatea noastra angajatorul plateste darile lui catre stat iar eu ca salarit pe ale mele....din pacte ... (vezi toată discuția)