avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa divortez si sotul nu este de acord- cum ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa divortez si sotul nu este de acord- cum procedez?

vreau sa dau divort dar sotul a zis ca nu va semna pt despartire. cum pot sa termin mai repede si cu costuri mai mici. nu avem copii dar inca stam impreuna in casa parintilor mei.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:41, 19 Ianuarie 2013
Cerere introdusa la instanta de judecata, avand ca obiect desfacerea casatoriei
Formulati actiune de divort, solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului si probati cu inscrisuri si 2 martori ( care pot fi si rude), ca exista motive temeinice pentru desfacerea casatoriei.
Este irelevanta pozitia procesuala de dezacord a paratului cu privire la desfacerea casatoriei, cata vreme reclamantul probeaza ca relatiile dintre soti sunt iremediabil vatamate si convietuirea nu mai poate continua.
Actiunea se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala aveti ultimul domiciliu comun.
Taxa de timbru este de 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Daca sotul dvs. refuza sa paraseasca imobilul in care locuiti, ulterior parintii dvs. ( proprietarii imobilului) vor formula o actiune in evacuare si vor obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens, pe care o vor putea pune in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mica-mihaela mica-mihaela Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ce sanse am? ana500 ana500 Buna ziua. Ma numesc Ana si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorita de 5 ani si jumatate si avem un baietel de 3 ani jumatate. De ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Divort Llorre Llorre pot sa obtin divortul daca cealalta persoana nu este de acord? (vezi toată discuția)