Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea anticipata

sunt nascut in 9.02.1953 si am vechime in munca 33ani si 6 luni din care 13 ani in grupa 2 de munca.Va rog sa imi spuneti la ce varsta pot beneficia de pensionare anticipata si care este cuantumul de reducere a pensiei si la ce varsta pot iesi la pensie normala
va multumesc
Stefan
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:58, 18 Ianuarie 2013
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:

Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 3 ani si 3 luni(3 luni la 1 an).

O reducere a varstei stand de pensionare(65)cu 2 ani si 6 luni.

-Limita de varsta la 62 de ani si 6 luni.
Pensie anticipata partiala la 60 de ani cu o penalizare de 22,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare truscamonika truscamonika Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti daca unchiul meu in varsta de 60 de ani cu 33 de ani si 4 luni efectiv lucrati si 13 ani de grupa a 2-a , se poate ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ContSters312083 ContSters312083 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra,as vrea sa aflu si eu la ce varsta pot iesi la pensie daca am 57 de ani ( nascut in 1957) ,40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionbarbusi ionbarbusi Buna ziua, Sunt nascut in 18.08.1957,am o vechime de 36 ani, 5 luni si 17 zile,dintre care 14 ani si 5 luni grupa a-II-a . Cind sa putea iesi la ... (vezi toată discuția)