avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pensionare

Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti daca unchiul meu in varsta de 60 de ani cu 33 de ani si 4 luni efectiv lucrati si 13 ani de grupa a 2-a , se poate pensiona in februarie cand implineste 60 de ani ?
Cel mai recent răspuns: truscamonika , utilizator 12:25, 17 Ianuarie 2013
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:

-Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 3 ani si 3 luni(3 luni la 1 an).

-O reducere a varstei standard de pensionare(65)cu 2 ani si 6 luni.

La 60 de ani,poate beneficia de pensie anticipata partiala cu penalizare de 22,5%.

Limita de varsta la 62 de ani si 6 luni.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt .

Va doresc o zi minunata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea anticipata liviudoina liviudoina sunt nascut in 9.02.1953 si am vechime in munca 33ani si 6 luni din care 13 ani in grupa 2 de munca.Va rog sa imi spuneti la ce varsta pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ContSters312083 ContSters312083 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra,as vrea sa aflu si eu la ce varsta pot iesi la pensie daca am 57 de ani ( nascut in 1957) ,40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata rechinu_000 rechinu_000 Buna ziua, Fratele meu este nascut la data de 10.05.1954 si are o vechime totala in munca pana la data de 15.03.2013 de 36 ani si 25 zile, (din care 12 ani, ... (vezi toată discuția)