avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Litigiu banca pentru nerespectarea OUG 50/2012
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Litigiu banca pentru nerespectarea OUG 50/2012

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea situatie:
In anul 2007 am contractat un credit pentru cumpararea unor bunuri de la o IFN am platit toate ratele la zi pana in anul 2012 luna iunie. Totodata cu aceasta achizitie mi s-a acordat un card de credit. In luna august 2011 am achitat prin refinantare integral soldul existent respectiv 4772 RON. In luna septembrie 2011 firma IFN mi-a propus un nou credit in suma de 6227 RON. Dupa 2 saptamani am acceptat printr-o discutie telefonica, motiv pentru care mi s-a emis un nou card de credit deoarece cel vechi fusese anulat la solicitarea mea(achitare integrala am adresa lor oficiala de confirmare inchidere card si debit), fara a mi se incheia un nou contract in conf. cu OUG 50/2010. Am platit din luna septembrie 2011 si pana in luna iunie 2012 toate ratele la zi. Incepand cu luna iunie am notificat IFN prin 3 emailuri succesive ca doresc reesalonarea creditului la acre nu am primit niciun raspuns. In celelalte notificari am solicitat respectarea prevederilor OUG 50, primind un raspuns evaziv dupa alte 60 de zile sa trimit o adresa scrisa si semnata. Am redactat imediat si am trimis-o tot prin email, primind raspuns dupa 30 de zile, in care mi s-a raspuns ca exista deja contractul de credit din anul 2007 si ca nu este necesara incheierea unui alt contract. Purtand o discutie cu compartimentul juridic al IFN mi s-a spus ironic ca poate mi s-a trimis si nu l-am primit. Pe toata perioada de peste 90 de zile IFN a continuat sa trimita notificari cu debitul existent si bineinteles sa calculeze dobanzi si penalitati. Am solicitat acel contract mentionat de acestia atat telefonic cat si prin notificari succesive si mi s-a trimis un alt contract(cel de bunuri care are numarul X, cel mentionat de IFN are numarul Y) deoarece un astfel de contract nu a existat si nici nu am semnat, singurul contract semnat este cel de credit pentru bunuri de consum care in anexa 1 are si cateva articole ce fac referire la acordarea unui card de credit si clauzele respective. Dupa inca 2 notificari facute catre IFN in care am solicitat atat respectarea OUG 50/2010(deoarece acestia contrar OUG 50/2010 au solicitat atat dobanzi cat si comisioane care nu respecta prevederile actului normativ) cat si incercarea de conciliere si semnarea unui act aditional am primit o “Ultima notificare” prin care sa achit in termen de 15 zile suma datorata altfel vor demara procedura de executare silita. Trebuie sa mentionez ca din iunie 2012 si pana in prezent nu am mai platit nicio rata.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
daneugen1, utilizator

Alte discuții în legătură

Rata dobanzii hd_carmen hd_carmen Va rog, vreau un raspuns de la un specialist in domeniul bancar deoarece sunt intr-o dilema. Am un contract de credit de nevoi personale fara garantie ... (vezi toată discuția)
Card de credit Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am un card de credit care a fost declarat scadent anticipat desi eu faceam plati. Am intarziart cu o rata datorita unui deces dar luna urmatoare am ... (vezi toată discuția)
Probleme banci ,card lorenzo29 lorenzo29 buna ziua,in urma cu cativa ani mama mea a facut cumparaturi in rate de la un magazin,dupa ceva timp a mai primit un card,a platit toate ratele,a retras si o ... (vezi toată discuția)