avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme banci ,card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme banci ,card

buna ziua,in urma cu cativa ani mama mea a facut cumparaturi in rate de la un magazin,dupa ceva timp a mai primit un card,a platit toate ratele,a retras si o suma de pe acel card,dupa ce a platit toate ratele a fost instiintata ca mai are de plata 4000 de lei,aferent cardului,mama mea crezand ca ratele erau cumulate ,in plus au fost efectuate in 2007 2 retrageri de numerar care nu au fost facute de mama mea,
a platit timp de 2 ani cate 250 lei lunar iar in decembrie 2011 avea 4900 lei datorie.in acel moment a refuzaT sa le mai plateasca.Am trimis la inceputul lunii martie o scrisoare acestei firme in care am solicitat o copie dupa contract,un istoric al tuturor platilor si retragerilor numerar,am primit raspuns o cerere de eliberare card care nici nu avea stampila acestui IFN doar stampila magazinului unde au fost facute ratele.intrebarea mea este daca aceasta cerere poate fi considerata contract avand in vedere ca nu este semnata de ambele parti implicate
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:06, 31 Martie 2012
Mie nu imi vine sa cred ca atatia ani mama Dvs. nu a urmarit extrasele trimise lunar si sumele inscrise in acestea. :slap:
Sigur ca daca cererea este facuta de mama Dvs., prin semnarea acesteia si utilizarea cardului si-a dat implicit acordul. Magazinul are incheiata o conventie cu acel IFN. Toate operatiunile s-au derulat prin acesta, dar IFN-ul este beneficiarul sumelor. Nu magazinul.

Mama Dvs. a platit atat ratele pentru cumparaturi, cat si ceea ce a utilizat de pe card. In privinta retragerilor de numerar, mama trebuie sa faca dovada ca nu dansa a retras aceste sume. Dar cum, daca nu a urmarit tranzactiile inregistrate in extrase? Cam greu de dovedit, dupa parerea mea.:rolleyes:

mama a primit timp de 5 ani un extras de cont in fiecare luna,dupa care platea cardul la bancomat,ea crezand ca pe acel extras fiind inclus si ce a retras numerar,in toti cei 5 ani nu a primit nici un alt extras de cont sa stie ca retragerea e separat de rata la magazin.
si in legatura cu contractul unde imi spuneti ca magazinul avea o conventie cu acel IFN ,atunci pe aceea cerere de emitere de card ,care dvs imi spuneti ca este contract intre mama si IFN ,neexistand nici o semnatura sau stampila a unui reprezentant ifn cum poate fi considerat un contract negociat direct
in plus cum vaq spuneam mama platea ratele cu un card la bancomat iar in urma cu,,, cateva zile am observat ca acest card era expirat,din 2005 avand primite numai 3 carduri,unul care expira in 2006,unul in 2010 si unul in 2011,aceste carduri avand valabilitatea de numai un an,imi puteti spune unde sunt cele 3 carduri care lipsesc?atunci cele 2 retrageri facute in iunie 2007 si decembrie 2007 ,
inseamna ca cineva din cadrul acestui IFN S-A FOLOSIT DE ACESTE CARDURI.pentru ca am mai vazut cazuri in care alte persoane au primit instiintari ca ar avea de platit pentru card ,dar ei nu au facut nici o retragere
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Nu a fost contract direct incheiat intre dansa si IFN , ci prin completarea cererii de eliberare card si-a dat acordul ca IFN-ul sa il elibereze si sa foloseasca sumele de pe el.

Problema Dvs. cred ca este mult mai complexa, aici nu avem de unde sa stim cum s-au petrecut toate aceste aspecte, cate carduri au fost emise pe numele mamei Dvs. si ce sume s-au utilizat. Prima data incercati sa va lamuriti la fata locului si reveniti cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema credit vladp33 vladp33 in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
In legatura cu rambursarea sumelor pe cardul de credit singerpine singerpine Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Recunosc ca sunt paralela cu termenii bancari...Mama mea a primit un card la achizitionarea ... (vezi toată discuția)