avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura disjungerii in cazul unui dosar aflat pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura disjungerii in cazul unui dosar aflat pe rol

Bună seara,
Sunt pârât într-un proces având ca obiect fond funciar+revendicare.
În partea cu privire la fond funciar reclamanta solicită modificarea în parte a titlului său de proprietate pentru terenul aflat în litigiu, astfel încât, după modificarea acestuia, T.P. să devină probă în revendicarea formulată cu privire la acest teren.
1.Cauza se poate dezbate într-un singur dosar?.
2.Cine poate cere disjungerea dosarului şi în baza căror motive?.
3. Avocatul care mă reprezintă poate să hotărască singur fără să mă întrebe dacă sunt de acord sau nu cu procedura de disjungere?.
Conf. art.156 Cproc. civ. ..in orice stare a judecatii doua pricini se pot desparte... In cazul dumneavoastra consider ca exista motiv de disjungere. Constatarea nulitatii partiale a TP si o alta cauza revindecarea de care vorbiti. Sunt doua cauze disticte cu obiecte deduse judecatii diferite..
Aţi spus că "se pot desparte". Înţeleg că nu este obligatoriu. Adevărat?.
V-aş fi recunoscător dacă mi-aţi răspunde punctual la cele 3 întrebări.
MULŢUMESC,
1) Cauza nu se poate solutiona intr-un singur dosar; si dece?
Instanta nu are o certitudine asupra dreptului D-voastra. Se judeca mai intai revindecarea si apoi modificarea TP si la urma iesirea din indiviziune cred ca o sa solicitati.
2) Exceptia "disjungerii "poate fi invocata si de instanta si pusa in discutie partilor litigante. (fiind o exceptie de ordine publica), si, partile nu o poate inlatura, decat pusa in discutie de instanta.
3). Oricari decate ori "paratul" constata ca pentru administrarea mai buna a actului de justitie poate cere disjungerea cauzei, chiar prin Intapinare.:((
Trebuie să revin din nou, deoarece eu după cum aţi observat întrebările le-am pus punctual şi insist din nou să primesc răspunsul exact la ceea ce am întrebat.
În prima postare am prezentat cazul foarte succint şi cred, pe înţelesul tuturor.
Poate nu aţi înţeles întru totul situaţia. Pentru mine este important ceea ce am întrebat deoarece am dubii cu privire la probitatea morală a celor doi avocaţi, al acuzării şi al apărării.
Spun acest lucru deoarece avocatul reclamantei a cerut disjungerea dosarului, iar avocatul meu (al pârâtului) a acceptat acest lucru fără să mă întrebe.
Mai amintesc faptul că procesul pentru modificarea Titlului de Pproprietete s-a finalizat dându-se Hotărâre definitivă şi irevocabilă în favoarea mea (a pârâtului), deoarece acel T.P. a fost anulat într-un alt proces finalizat cu ani în urmă, judecătorul motivând "autoritatea de lucru judecat". În acest moment, deoarece acel titlu de proprietate nu a fost modificat, el fiind nul de drept, nu mai există obiect (dovadă) în dosarul de revendicare.
Atunci în opinia mea pe bună dreptate îmi pun întrebarea era necesară disjungerea?.
Aştept totuşi părerea unui specialist.
MULŢUMESC.

Alte discuții în legătură

Disjungere viodon2000 viodon2000 Buna ziua. Inainte de depunerea concluziilor scrise judecatoarea a spus ca ar fi mai bine sa dispuna disjungerea cererii principale de cererea reconventionala ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)
Sa ma mai plang la csm? dogarudobra dogarudobra se poate face plangere la CSM cu referire la judecarea a doua procese, unul civil si unul penal? Este vorba despre aceiasi suprafata de teren insa, pricina a ... (vezi toată discuția)