avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este complice sau nu la bataie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este complice sau nu la bataie?

Am o nepoata de 15 ani este clasa a 9-a si intr-o zi a fost cu doua colege la un alt liceu (desi erau in timpul orelor de curs), in fata liceului respectiv cele doua colege ale ei au batut o fata, au pus-o jos, nepoata mea a incercat sa le desparta dar nu a reusit, atunci a venit un domn si le-a despartit. S-a anuntat politia, victima si-a scos certificat medico-legal, dar fara nicio zi de spitalizare. Nepoata mea acum este acuzata de complicitate si ca a intrat intr-o instritutie publica (adica in liceu) si polistul a spus ca si ea este la fel de vinovata ca agresoarele. Este asta o fapta penala? Este ea complice? Ce i se poate intampla? A fost la politie si a dat o declaratie in care a scris tot ce s-a intamplat. Mama ei vrea sa o ia in Anglia, mai are voi?

Multumiri!
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
aandraa, utilizator
Cel mai recent răspuns: aandraa , utilizator 22:31, 18 Ianuarie 2013
Conform legii, complice devi atunci cand ajuti sau inlesnesti comiterea unei infractiuni si din cate inteleg eu, nepoata dvs. nu a facut nici una nici alta. Poate cel mult sa fie vinovata de intentia de a comite infractiunea de vatamare, daca acesta era scopul pentru care s-a deplasat impreuna cu celelalte colege la acel liceu.
Da, mama ei i poate lua in Anglia, dar este bine ca inainte de plecarea ei sa angajati deja un avocat care sa o reprezinte in fata organelor de cercetare.
Din punctul meu de vedere, nepoata poate fi doar martor in acest dosar, deoarece nu poate avea calitatea de faptuitor.
Va multumim frumos pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crima palada.elena palada.elena Prin 1998 cred, sora mamei mele a fost batuta de catre sotul ei atat de tare incat a fost necesara spitalizare. Din pacate, la cateva zile de la producerea ... (vezi toată discuția)
Prescriptia unei infractiuni melinaR melinaR nu stiu daca am scris bine dar intrebarea mea e nepotul meu impreuna cu un prieten care a declansat toata nenorocirea s-a batut incaierat cu victima si in urma ... (vezi toată discuția)
Prescriere acuzatie de lovire mariaioanacampioana mariaioanacampioana Am avut o altercatie verbala cu cineva in trecut, mai exact pe 10 martie. Dupa ce sa mai gandit, persoana a depus la politie o plangere cum ca ar fi fost ... (vezi toată discuția)