avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinere decizie de divort/certificat casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinere decizie de divort/certificat casatorie

Buna ziua! Cum intru in posesia deciziei de divort daca s-a efectuat in Constanta si eu am domiciliul in Iasi. De asemenea, daca nu sunt in tara cum as putea proceda in obtinerea acesteia, sau daca un membrul al familiei mele din Iasi ar putea sa obtina decizia de divort in numele meu. Va multumesc mult pentru sfatul si raspunsul dumneavoastra.
De asemenea, as putea sa obtin originalul certificatului de casatorie din Constanta?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:55, 20 Ianuarie 2013
Hotararea de divort se comunica la domiciliul pe care l-ati indicat in cererea de divort.

Daca nu v-a fost comunicata, puteti da o procura notariala unei persoane din familia dvs. sau o imputernicire avocatiala unui avocat pentru a ridica hotararea de divort de la judecatorie.

Certificatul de casatorie in original, ramane la dosar si, daca casatoria s-a desfacut, acesta nu se mai comunica.
Puteti solicita un nou certificat de casatorie cu mentiunea de divort de pe marginea actului, mentiune care poate fii inscrisa pe certificat la rubrica mentiuni. Puteti solicita certificatul personal de la Primaria Constanta sau de la Primaria Iasi, ori prin intermediul ambasadei sau consulatului roman din tara in care va aflati ori prin imputernicit. Persoana imputernicita se deplaseaza la Constanta, solicita eliberarea sentintei ramasa definitiva si irevocabila, dupa care se prezinta la Primaria unde v-ati casatorit, solicita inscrierea mentiunii de divort pe marginea actului dvs. de casatorie, apoi solicita eliberarea unui certificat nou de casatorie cu mentiunea de divort. Atentie , daca solicitati prin imputernicire trebuie sa faceti 2 imputerniciri, una pentru judecatorie, pentru ridicarea sentintei definitive si cea de-a 2-a pentru primarie unde sa solicite inscrierea mentiunii si ridicarea certificatului de casatorie cu mentiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila certificat divort din austria DAN_ZISU DAN_ZISU Va salut cu respect pe toti ! Problema acestei \\"apostile \\" este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati . Tribunalul din Iasi a ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de casatorie dupa un divort Rodi111 Rodi111 Buna seara . Pentru obtinerea cetateniei un Franta se cere certificatul de casatorie in original. Sunt divortata din 2003 si actul original à fost depus la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in germania micatalin71 micatalin71 1.Hotarare de divort cu apostila - Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia? 2. ... (vezi toată discuția)