avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Exceptia de nelegalitate - efecte?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Exceptia de nelegalitate - efecte?

Buna seara,
Intrebarea mea ar fi daca, o data admisa aceasta exceptie in cadrul unui litigiu, poate fi opusa cu succes fata de autoritatea emitenta si in cadrul unei spete asemanatoare?
Mai exact, stiu ca actul ad-iv declarat nelegal este inlaturat de la aplicare in cauza in care a fost ridicata exceptia, dar ma pot prevala de ea, intr-un alt litigiu, aproape identic?
Merci frumos pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 10 Februarie 2013
Va puteti prevala de constatarea nulitatii actului daca noul litigiu priveste acelasi act ce a fost anteror declarat nelegal, ci nu in situatii asemanatoare. In legislatia Ro nu se ia in considerare asemanarea
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
ContSters98997, utilizator
Ati putea invoca principiul analogiei ...Argumentul a pari - ''de analogie'' - se refera la faptul ca unde exista aceleasi ratiuni (motive) trebuie aplicata acceasi lege, respectiv aceeasi solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare decizie concediere disciplinara ginnyy ginnyy Angajatorul revoca decizia de incetare disciplinara a CIM, 2 luni mai tarziu dupa emiterea acesteia si incetarea Cim. Ce se intampla cu perioada cuprinsa ... (vezi toată discuția)
Se poate invoca eceptia inadmisibilitatii impotriva exceptii de nelegalitate introdusa impotriva unui act administrativ? glo glo reclamanta a invocat in cadrul unui proces exceptia de nelegalitate a doua dispozitii emise de primar. In baza unei dispozitii , am primit drepturi ... (vezi toată discuția)
Exceptia de nelegalitate - inadmisibila? aadynna aadynna Exceptia de nelegalitate a unor acte emise anterior intrarii in vigoare a Legii nr.554/2004 este considerata inadmisibila. mai poate fi contestata cumva ... (vezi toată discuția)