avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prescrierea executarii sanctiunii contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prescrierea executarii sanctiunii contraventionale

Potrivit art. 4, alin. 2 din Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor: "Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 2 ani de la data aplicării."

Daca figurez la impozite la primarie cu restante provenite din amenzi de circulatie primite in anul 2008, practic executarea acestor amenzi nu se mai poate realiza?
Ce ar trebui sa fac pentru a fi sterse de la impozit?

Scuze, acum am citit mai bine o forma actualizata a actului normativ, si am constatat ca art de mai sus este abrogat!!
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
Brokeru22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 21 Ianuarie 2013
1. Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

2. Termenul general de prescriptie in materia acestei sanctiuni este prevazut in codul de procedura fiscala, potrivit art. 131 alin.1 si 2, si anume 5 ani.
Conform codului de procedura fiscala, amenda contraventionala reprezinta creanta bugetara si deci executarea acesteia se prescrie in termenul general de prescriptie prevazut de respectivul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr - p.v. necomunicate CipM CipM Am primit prin posta o executare silita pt 2 P.V. din 2011 pt 2 contraventii (lipsa rovinieta) la doua saptamani distanta intre ele (56 euro + 450 lei ... (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)